Έρευνα του Facebook εξετάζει πως γελάμε online


To Facebook ξεσκονίζει τα δεδομένα του και μας παρουσιάζει πως γελάμε online. Όταν γελάμε online, υπάρχουν πολλοί τρόποι που το πληκτρολογούμε για να το μεταφέρουμε στον άλλο. Για παράδειγμα, ορισμένοι προτιμούν ένα απλό “lol”, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν το παραδοσιακό “HAHAHA.” Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι που μοιράζονται το γέλιο τους μέ ένα πιο σεμνό “χεχε”. Εξαρτάται πραγματικά από το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο.

Φαίνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά που καταχωρήθηκαν από την ερευνητική ομάδα του Facebook (WIRED), ορισμένα είδη γέλιου συνδέονται με συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. facebook laughs

Στη μελέτη τους για το online γέλιο, βρήκαν ότι τα Emojis χρησιμοποιούνται περισσότερο από τις γυναίκες για να μεταφέρουν το γέλιο παρά από τους άνδρες.

Το “haha” βρέθηκε να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διαβίβασης του συναισθήματος και ότι το χρησιμοποιούν περισσότερο οι άνδρες παρά τις γυναίκες.

Η “hehe” πάλι κατατάσσεται πολύ χαμηλά και για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι το χρησιμοποιούν περισσότερο οι άνδρες αν και φαίνεται ότι χρησιμοποιείται σε οριακό επίπεδο και από τις γυναίκες.

Όλως περιέργως το “lol” δεν φαίνεται να είναι τόσο δημοφιλή όπως ίσως θα νόμιζαν πολλοί και διαπιστώνεται ότι είναι ο λιγότερο χρησιμοποιούμενος τρόπος για να διαμοιρασμού του γέλιου.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι στο Σιάτλ, το “haha” ήταν ο πιο δημοφιλής online τρόπος γέλιου. Στο Σικάγο, ωστόσο, τα Emojis αποδείχθηκαν η κυρίαρχη μέθοδος, και το “χεχε» χρησιμοποιείτε πάρα πολύ στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Φοίνιξ από την άλλη πλευρά βρέθηκε να χρησιμοποιεί περισσότερο το “lol” από τις άλλες πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα.

Άλλη μια έρευνα από το Facebook, που συνεχίζει να αναλύει δεδομένο που συλλέγει μαθαίνοντας ανθρώπινες συμπεριφορές. Και αν δεν γνωρίζετε κάποιο λόγο που χρειάζεται η συγκεκριμένη έρευνα, το Facebook γνωρίζει.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news