Το Facebook ανακοίνωσε αλλαγές για την πάταξη του clickbait


Οι διαχειριστές σελίδων που φιλοξενούνται στα Κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο Facebook θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν για την συλλογή κλικς. Η εν εξελίξει σταυροφορία εναντίον των spammy συνδέσεων από το Facebοok, υπόσχεται κατακόρυφη μείωση αυτών των “ειδήσεων.” Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε σήμερα ότι έρχονται δύο νέες ενημερώσεις στον αλγόριθμο του, που θα επιφέρουν μείωση στις εμφανίσεις δημοσιεύσεων-δολώματα για κλικ.

facebook celebsty leweekly

“Το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων από χρήστες του Faceboοk ανέφεραν ότι θέλουν λιγότερες δημοσιεύσεις δολώματα”

Τα Likes στο Faceboοk μεταφράζονται από το κοινωνικό δίκτυο σαν “αξιόλογο περιεχόμενο” και έτσι εμφανίζονται πολύ περισσότερο στα news feeds. Έτσι έχουμε το λυπηρό φαινόμενο, σελίδες με σκουπίδια να εμφανίζονται συνεχώς καθώς η στρατιγική τους είναι να συλλέγουν κλικς με κάθε τρόπο. Πολλές φορές τα μέλη του κοινωνικού δικτύου, διαπιστώνουν μετά από ένα κλικ ότι εξαπατήθηκαν, και απλά να επιστρέψουν άμεσα στο κοινωνικό δίκτυο. Το 80 τοις εκατό των χρηστών που ερωτήθηκαν από την εταιρεία, δήλωσε ότι ήθελαν τίτλους που θα τους επέτρεψε να γνωρίζουν αν η ιστορία αξίζει ή όχι. Η νέα ενημερωμένη έκδοση του αλγόριθμου του Facebook, θα επιτρέψει στο δίκτυο να παρακολουθεί πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες μακριά από το News Feed τους. Ότα συλέξει αρκετά στοιχεία, θα τιμωρεί το περιεχόμενο δεν είναι άξιο ανάγνωσης.

Το Faceboοk θα αρχίσει επίσης να δίνει προτεραιότητα στις δημοσιεύσεις που περιέχουν κάποιες έγκυρες πληροφορίες από το σύνδεσμο, και χρησιμοποιούν εικόνες που δεν είναι δολώματα.
“Κάνουμε αυτές τις αλλαγές για να εξασφαλιστεί ότι το περιεχόμενο με δολώματα clicks δεν θα πνίγουν πράγματα οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να δουν στο Facebοok.”

Για να δούμε.

NewsRoom Facebook

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).