Facebook: Τι κάνετε αν βρείτε τις επαφές σας online


Σε χθεσινή μας δημοσίευση για το Facebook, αποκαλύψαμε ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε μια πολύ καλά κρυμμένη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου.  Το παρακάτω κείμενο έρχεται σαν συμπλήρωμα της χθεσινής δημοσίευσης, και μπορεί να εξηγήσει ίσως περισσότερο το μέγεθος της μαζικής συλλογής δεδομένων από το Facebook.

“Αλήθεια γνωρίζετε πόσους τηλεφωνικούς αριθμούς έχετε χαρίσει στο Facebook;Facebook

Αν όχι κάντε click εδώ…”

Σήμερα θα συνεχίσουμε με το πως μπορείτε να κόψετε την πρόσβαση στο Facebook, που αναζητεί συνεχώς ευκαιρίες να συλλέξει κάθε είδους δεδομένων στους servers της εταιρείας.

Παρακάτω υπάρχει ο τρόπος συγχρονισμού των επαφών σας, που εξηγεί πως βρέθηκαν οι επαφές σας στις βάσεις δεδομένων του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

“Ο Messenger ανεβάζει τις επαφές σας από τη συσκευή σας αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία συνεχούς συγχρονισμού. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον συνεχή συγχρονισμό στην εφαρμογή Messenger:

Android:

  1. Στην καρτέλα Αρχική σελίδα, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας πάνω δεξιά.
  2. Πατήστε Άτομα.
  3. Πατήστε Συγχρονισμένες επαφές για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση.

iPhone ή iPad:

  1. Στην καρτέλα Αρχική σελίδα, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας πάνω αριστερά.
  2. Πατήστε Άτομα.
  3. Πατήστε Συγχρονισμένες επαφές για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση

Μπορείτε να δείτε ή να διαγράψετε τις επαφές που έχετε ανεβάσει από τη σελίδα Διαχείριση εισαγόμενων επαφών για το Messenger. Για να διαγράψετε τις επαφές που έχετε ανεβάσει από το Messenger, επισκεφτείτε τη σελίδα και επιλέξτε Διαγραφή όλων.

Σημείωση: Για να μην ανέβουν ξανά οι επαφές σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συνεχούς συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές από τις οποίες χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messenger.

Μπορείτε να επιλέξετε να ανεβάσετε τις επαφές σας και τα στοιχεία τους από το τηλέφωνό σας και να τις αποθηκεύσετε στους διακομιστές του Facebook.
Από εκεί, μπορεί να τις χρησιμοποιήσουμε για να προτείνουμε φίλους σε εσάς και τους άλλους, αλλά και για να σας προσφέρουμε μια καλύτερη υπηρεσία.
Τα άτομα σε αυτή τη λίστα είναι επαφές που έχετε ανεβάσει στο Messenger. Εκτός από τους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου, ίσως έχετε ανεβάσει και άλλες πληροφορίες γι’ αυτές τις επαφές.
Για να δείτε τα άλλα δεδομένα που έχετε ανεβάσει στο Messenger, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας. Για να μην ανεβαίνουν διαρκώς οι επαφές σας και για να διαγράψετε από το Messenger όλες τις επαφές που έχετε ανεβάσει, απενεργοποιήστε τη ρύθμιση διαρκούς ανεβάσματος στην εφαρμογή Messenger. Αν διαγράψετε όλες τις επαφές σας εδώ, αλλά δεν απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, τα στοιχεία των επαφών σας θα ανέβουν ξανά στο Messenger.

To αποκαλυπτικό link:

https://www.facebοok.com/mobile/messenger/contacts

Έτσι αν δεν σας πείθει το:

“Μόνο εσείς θα μπορείτε να δείτε τις επαφές σας. Το Facebook, όμως, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που έχετε ανεβάσει για τις επαφές σας, τόσο για να προτείνει φίλους σε εσάς και στους άλλους, όσο και για να προσφέρει σε όλους μια καλύτερη υπηρεσία” κάντε κάτι…


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news