Έρχεται ο Firefox στα 64bit για Windows

Οι χρήστες του Firefox γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει έκδοση 64-bit του προγράμματος περιήγησης. Αν δείτε όμως όλους τους κύριους ανταγωνιστές του Firefοx, θα παρατηρήσετε ότι ο Internet Explorer ας πούμε έχει μια έκδοση στα 64-bit όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Google Chrome που είναι ήδη διαθέσιμο στην έκδοση των 64-bit.

firefox fox
foto arstechnica.com

Μια πρόσφατη δημοσίευση στην σελίδα των 64-bit για τα Windows στην ιστοσελίδα του Mozilla Wiki αναφέρει ότι το ίδρυμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Firefοx στα 64-bit για το λειτουργικό σύστημα των Windows στο εγγύς μέλλον. Ήδη στο αποθετήριο των εκδόσεων Nightly, υπάρχουν αρχεία εγκατάστασης του Firefox στα 64bit. Φυσικά οι εγκαταστάτες είναι ακόμα σε έκδοση beta και δεν τους συνιστούμε.

Ο Mozilla σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά την 64-bit σε 3 φάσεις:

Φάση 1: Η ανάπτυξη ενός ξεχωριστού προγράμματος εγκατάστασης στα 64-bit. Η πλειοψηφία των plugins και τα δυαδικά add-ons δεν θα λειτουργούν σε αυτή τη φάση.
Φάση 2: Ένα μόνο αρχείο εγκατάστασης που θα υποστηρίζει τόσο τα συστήματα 32-bit όσο και αυτά στα 64-bit. Θα παρέχει υποστήριξη Flash και τα add-ons θα αρχίσουν να λειτουργούν.
Φάση 3: Υποστήριξη Auto-update.

Η προτεινόμενη έκδοση του Firefοx για την έναρξη της φάσης 1 θα είναι η Firefοx 37. Αυτή η έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου του 2015 (φυσικά εμείς εδώ στο iGuRu.gr θα την έχουμε νωρίτερα).

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε από την έκδοση στα 64bit, είναι φυσικά πολύ καλύτερες αποδόσεις. Ο Firefox εκτός από ένας browser είναι και ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των developers. Τόσο σημαντικό που κανείς δεν υπολογίζει τα θέματα υπερβολικής κατανάλωσης μνήμης που παρουσιάζονται συχνά. Ελπίζουμε ότι η νέα έκδοση να λύσει τα αυτά τα προβλήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).