Firefox Nightly με προτάσεις επεκτάσεων

Το ίδρυμα δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στον Nightly που προτείνει επεκτάσεις στους χρήστες όταν επισκέπτονται συγκεκριμένες σελίδες στο Διαδίκτυο.

Η λειτουργία με τις προτάσεις απαραίτητων επεκτάσεων είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, και αν σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ενεργοποιήσετε.Firefox Nightly

Firefox Nightly: Γιατί προτάσεις επεκτάσεων;

Οι επεκτάσεις που θα προτείνει ο Firefox ενδέχεται να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών στις σελίδες που είναι απαραίτητες. Θα μπορούν για παράδειγμα να αποκλείουν , να ενισχύσουν την λειτουργικότητα αναζήτησης ή να βελτιώσουν την ιδιωτικότητα.

Οι χρήστες του Firefox που χρησιμοποιούν την έκδοση Nightly μπορεί να θυμούνται ότι πριν από τέσσερα χρόνια η Mozilla δοκίμαζε και πάλι τις συστάσεις επεκτάσεων, αλλά δεν είδαμε ποτέ την τελική έκδοση.

Ο Firefox εμφανίζει το “πρόταση” και ένα εικονίδιο παζλ στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης όταν επισκέπτεστε κάποια σελίδα που χρειάζεται τη σχετική επέκταση. Η “πρόταση” φεύγει αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά το εικονίδιο του παζλ παραμένει στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox.

Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο επιλέγονται οι προτεινόμενες επεκτάσεις από το ίδρυμα Mozilla και αν εξετάζονται διεξοδικά πριν προταθούν από το πρόγραμμα περιήγησης. Η πρόταση κάποιας επέκτασης με προβλήματα απορρήτου από το πρόγραμμα περιήγησης του Mozilla, θα μπορούσε να επιφέρει πάρα πολλά θέματα αξιοπιστίας στους φίλους της εφαρμογής.
Έτσι προφανώς οι συστάσεις δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στις αξιολογήσεις από το κοινό, αλλά και από αξιολογήσεις προγραμματιστών.

  Android έρχονται διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος;

Την επέκταση που προτείνει ο Firefox μπορείτε να την εγκαταστήσετε πολύ εύκολα, κάνοντας ένα κλικ στο εικονίδιο του παζλ. Θα εμφανιστεί μια μικρή επικάλυψη της σελίδας που μοιάζει με το παράθυρο διαλόγου εγκατάστασης προσθέτων. Εκεί εμφανίζεται το όνομα της επέκτασης και του προγραμματιστή της επέκτασης, μια σύντομη περιγραφή, έναν σύνδεσμο για παραπάνω πληροφορίες, τη βαθμολογία και τον αριθμό των χρηστών που έχουν αξιολογήσει την επέκταση.

Θα μπορείτε να επιλέξετε το “προσθήκη τώρα” ή το “όχι τώρα” για την εγκατάσταση.

Ο Firefox εμφανίζει μια άλλη προτροπή που παραθέτει τα δικαιώματα των αιτημάτων επέκτασης και των επιλογών για να τα προσθέσετε στο πρόγραμμα περιήγησης ή να ακυρώσετε τη διαδικασία.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία (απαιτείται ο Firefox Nightly) ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω:

Ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση:

about:config?filter=browser.newtabpage.activity-stream.asrouterExperimentEnabled

Σε περίπτωση που δεν ανοίξει μάλλον δεν έχετε ανοίξει ξανά την διεύθυνση about:config.
Ανοίξτε τη και αποδεχτείτε το πλαίσιο που θα ανοίξει.
Μετά αναζητήστε στο πλαίσιο αναζήτησης τον όρο “.newtabpage.activity-stream.asrouterExperimentEnabled”
Κάντε διπλό κλικ στο όνομα για να αλλάξετε την τιμή από False σε True. Αμέσως μετά μπορείτε να επανεκκινήστε τον Firefox.

  Η συλλογή 3D Emoji της Microsoft γίνεται ανοιχτού κώδικα

Η λειτουργικότητα του νέου χαρακτηριστικού δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δούμε σίγουρα σε κάποια μελλοντική έκδοση του Firefox. Η λειτουργία μπορεί να σας ακούγεται χρήσιμη μπορεί και όχι. Προσωπικά βλέπω το χαρακτηριστικό σαν άλλη μια προσθήκη στον browser που έχει σαν στόχο το κέρδος. Οι προτάσεις επεκτάσεων μπορούν να αποφέρουν κέρδη στο ίδρυμα Mozilla.

Πιθανώς το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ότι το ίδρυμα Mozilla είναι το ότι θα πρέπει να συνιστά μόνο επεκτάσεις που δεν παραβιάζουν το απόρρητο των χρηστών, δεν επηρεάζουν την απόδοση, και δεν παρουσιάζουν θέματα ασφαλείας.

Οι συστάσεις επεκτάσεων που δοκιμάζονται στον Firefox Nightly είναι ως επί το πλείστον χρήσιμες για αυτούς που δεν χρησιμοποιούν καθόλου πρόσθετα. Σύμφωνα με τα στατιστικά του ιδρύματος ο αριθμός αυτός φτάνει το 60%.
____________________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +    =  11