Δείτε βίντεο 1080p στο YouTube με Firefox

Όσοι χρησιμοποιείτε για να επισκεφτείτε το μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η ιστοσελίδα περιορίζει τις αναλύσεις των βίντεο.

youtube firefox firefox firefox firefox

Ειδικότερα, κάθε ανάλυση βίντεο υψηλότερη των 720p, δεν διατίθεται. Άλλες αναλύσεις είναι διαθέσιμες χωρίς πρόβλημα και έτσι προβάλλονται χωρίς προβλήματα, βίντεο στα 144p, 240p ή 480p.

Δεν έχει τόση σημασία αν χρησιμοποιείτε Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε βίντεο ή εάν χρησιμοποιείται το HTML5 player του YouTube: οι επιλογές είναι περιορισμένες, συνήθως στα 360p και 720p, και όλες οι άλλες αναλύσεις δείχνουν να απουσιάζουν από το μενού επιλογής.

Αυτό είναι πρόβλημα για κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει ένα βίντεο και αναγκάζεται να αλλάξει browser για να μπορέσει να δει βίντεο στο YouTube σε υψηλότερες αναλύσεις. Ο και ο Internet Explorer της Microsoft δεν έχουν περιορισμούς στις αναλύσεις των βίντεο.

Τι μπορώ να κάνω

Αυτό που πολλοί χρήστες του Firefox δεν ξέρουν είναι ότι είναι δυνατό για να ρυθμίσουν το πρόγραμμα περιήγησης, για να εμφανίζει όλες οι αναλύσεις που προσφέρει το YouTube.

  Sony Xperia Z4 το αδιάβροχο tablet

Αυτή τη στιγμή βέβαια, το χαρακτηριστικό θα πρέπει να ρυθμιστεί, αλλά σύντομα αυτό δεν θα χρειάζεται πια, καθώς το ίδρυμα Mozilla θα το επιτρέπει από προεπιλογή για όλους τους χρήστες.

  • Πηγαίνετε στη διεύθυνση: about:config και πατήστε .
  • Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί όταν εμφανιστεί το παράθυρο.
  • Αναζητήστε τον όρο: .mediasource.enabled. Η τιμή έχει οριστεί από προεπιλογή σε: false.
  • Κάντε διπλό κλικ στο όνομα της τιμής και ορίστε την σε true. Ενεργοποιήστε την.
  • Μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον browser σας.

media mediasource enabled

Αν επισκεφτείτε τώρα το YouTube και κάνετε κλικ στο εικονίδιο με γρανάζι που εμφανίζει την ποιότητα των βίντεο, θα δείτε όλες οι διαθέσιμες αναλύσεις βίντεο να εμφανίζονται, χωρίς πρόβλημα

Σημείωση: Εάν έχετε εγκαταστήσει το Adobe Flash, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε στο HTML5 player του YouTube. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση https://www.youtube.com/html5 και κάντε κλικ στο “Request the HMTL5 player.”

Request the HMTL5 player

Από την Firefox 33 και μετά το κουμπί δεν εμφανίζεται πια, καθώς ο Mozilla θα χρησιμοποιεί το HTML5 θα από προεπιλογή, αντί για το Adobe Flash που χρησιμοποιεί τώρα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  36  =  40