Ρυθμίστε τα Windows να δείχνουν όλες τις μονάδες σας στο File Explorer

Από προ, τα κρύβουν στον File όλες τις άδειες μονάδες. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πως να εμφανίσετε όλες τις συσκευές σας, ασχέτως αν είναι άδειες ή όχι.

file_explorer

Άδειες μονάδες (ή αν θέλετε άδειοι δίσκοι) νοούνται κυρίως οι συσκευές με αφαιρούμενα μέσα, όπως οι cart readers (αν ο είναι μόνιμα συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας), οι οποίες μπορεί να έχουν μέσα της μια κάρτα ή μπορεί να είναι άδειες. Των Windows αντιστοιχίζουν τις εν λόγω μονάδες με μόνιμα γράμματα μονάδας δίσκου, αλλά από προεπιλογή τα κρύβουν από τον αν είναι άδεια και τα εμφανίζουν μόνο εάν εισάγετε μια κάρτα.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά αυτά τα αφαιρούμενα μέσα και τοποθετείτε κάρτες όλη την ώρα, μπορεί να είναι λίγο εκνευριστικό να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται οι μονάδες συνέχεια. Μια γρήγορη αλλαγή στις ρυθμίσεις του File Explorer σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις μονάδες σας, άδειες και μη.

  Windows all: Προστασία brute force σε τοπικούς λογαριασμούς

Ανοίξτε τη Διαχείριση αρχείων και, από το μενού “Αρχείο”, επιλέξτε “Αλλαγή επιλογών φακέλου και ς”. Σημειώστε ότι στις εκδόσεις των Windows πριν από τα Windows 8, η επιλογή ονομάζεται “επιλογές αρχείων και φακέλων”.

fileex1

Στο παράθυρο “Επιλογές φακέλων”, μεταβείτε στην καρτέλα “Προβολή”.

Στην ενότητα “Ρυθμίσεις για προχωρημένους”, απενεργοποιήστε την επιλογή “Απόκρυψη κενών μονάδων δίσκου” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

fileex2

Μετά από αυτήν την αλλαγή, όλες οι μονάδες θα πρέπει να εμφανίζονται στο παράθυρο του File Explorer, ανεξάρτητα από το αν περιέχουν κάποια κάρτα ή όχι.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


88  +    =  96