Φυλάκιση ενός έτους για την κλοπή 50.000 Bitcoin από το Silk Road

Ο Damian Williams, Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι ο James Zhong καταδικάστηκε σε ένα χρόνο και μία ημέρα φυλάκιση για τη διάπραξη απάτης τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν απέκτησε παράνομα περίπου 50.000 Bitcoin από την ναρκοαγορά του Silk Road.

silk road

Στο πλαίσιο της έρευνας Zhong, η κυβέρνηση έλαβε μια τελική εντολή κατάσχεσης για 51.680,32473733 Bitcoin, αξίας άνω των 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή της κατάσχεσης και άνω των 1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε:

“Το 2012, ο James Zhong διέπραξε απάτη κλοπής 50.000 Bitcoin από το Silk Road και για τα επόμενα 10 χρόνια κατάφερε να κρύψει τι είχε κάνει και πώς απέκτησε την περιουσία του. Ο Zhong χρησιμοποίησε έναν αποκεντρωμένο μείκτη Bitcoin, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο εξωτερικό και μια εντυπωσιακή σειρά τεχνολογικών εργαλείων για να μην εντοπιστεί. Όμως χάρη στις αδιάκοπες και επιδέξιες προσπάθειες των αρχών επιβολής του νόμου να ακολουθήσουν τα χρήματα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκάλυψε το σχέδιο του Zhong και έλαβε την τελική εντολή κατάσχεσης για περισσότερα από 51.680 Bitcoin. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτό το μήνυμα: θα ακολουθήσουμε τα χρήματα και θα λογοδοτήσετε, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκο είναι το σχέδιό σας και πόσο χρόνο θα χρειαστούμε”.

Μετά την σύλληψη του Zhong, ο ίδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει:

“Ο James Zhong διέπραξε διαδικτυακή απάτη πριν από μια δεκαετία όταν έκλεψε περίπου 50.000 Bitcoin από το Silk Road. Για σχεδόν δέκα χρόνια, το πού βρισκόταν αυτά τα Bitcoin που έλειπαν ήταν ένα μυστήριο άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.”

“Με την υπερσύγχρονη ιχνηλάτηση κρυπτονομισμάτων και την παλιά καλή αστυνομική δουλειά, οι αρχές επιβολής του νόμου εντόπισαν και ανέσυραν αυτή την εντυπωσιακή κρύπτη εσόδων από εγκλήματα. Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι δεν θα σταματάμε να ακολουθούμε τα χρήματα, ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι κρυμμένα σε μια πλακέτα στο κάτω μέρος ενός κουτιού από ποπ κορν.”

Silk Road,Bitcoin

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).