Ο Έλον Μασκ ίδρυσε την X.AI, μία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Ο Έλον Μασκ υπέβαλε αίτηση στην Νεβάδα, τον περασμένο μήνα για την δημιουργία μίας νέας εταιρείας με την επωνυμία «X.AI Corp.» που θα ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη.

elon musk

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την The Wall Street Journal, ο Έλον Μασκ δημιούργησε μια νέα εταιρεία αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη με την ονομασία X.AI. Η εταιρεία, ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα, έχει επί του παρόντος τον Μασκ ως διευθυντή και τον Τζάρεντ Μπίρτσαλ (Jared Birchall), ως γραμματέα.

Οι φήμες για τη δημιουργία μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης από τον Musk κυκλοφορούν εδώ και μέρες, με μια αναφορά από το Business Insider να αποκαλύπτει ότι ο Musk είχε αγοράσει χιλιάδες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) για να τροφοδοτήσει ένα επερχόμενο προϊόν παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Financial Times ανέφεραν ομοίως ότι ο Μασκ σχεδίαζε να δημιουργήσει μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Ο Μασκ φέρεται να αναζήτησε χρηματοδότηση από επενδυτές της SpaceX και της Tesla για να ξεκινήσει η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Twitter Spaces, όταν ο Μασκ ρωτήθηκε για όλες αυτές τις GPU που αγόρασε, ο δισεκατομμυριούχος δεν έκανε καμία αναφορά στα σχέδιά του να δημιουργήσει μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, δηλώνοντας ότι «όλοι αγοράζουν GPU στις μέρες μας».

Το υποτιθέμενο όνομα X.AI ταιριάζει με την επωνυμία του ονόματος X Corp. που έχει εκχωρήσει και στο Twitter. Με την ετικέτα “X” έχει συνδέσει το όραμά του για μια “εφαρμογή που θα έχει τα πάντα”.

Ο Μασκ ήταν ανοιχτά αντίθετος με το OpenAI , τον οργανισμό τεχνητής νοημοσύνης που συνίδρυσε το 2015 αλλά αποχώρησε από το 2018 και πρόσφατα υπέγραψε μια επιστολή που ζητούσε να σταματήσουν τα «γιγάντια πειράματα τεχνητής νοημοσύνης».

Τους τελευταίους μήνες, το OpenAI έχει γίνει ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο όνομα στην τεχνολογία όπως το ChatGPT και το GPT-4 και είναι εν μέρει υπεύθυνο για την έναρξη της τρέχουσας προώθησης της Microsoft και της Google να ενσωματώσουν πιο βαθιά τα εργαλεία AI σε πολλά από τα προϊόντα της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

X.AI,Musk,Elon,Artificial

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).