Γαλλία : όχι στο Microsoft Office 365 και το Google Workspace

Ο Γάλλος υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας είπε ότι οι εκδόσεις του Microsoft Office και του Google Workspace δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολεία – μια θέση που αντανακλά τις συνεχιζόμενες ευρωπαϊκές ανησυχίες για την κυριαρχία των δεδομένων , τον ανταγωνισμό και τους κανόνες απορρήτου. google workspace microsoft 365

Τον Αύγουστο, ο Philippe Latombe, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, συμβούλεψε τον Pap Ndiaye, υπουργό Εθνικής Παιδείας, ότι η δωρεάν του Microsoft , αν και είναι ελκυστική, ισοδυναμεί με μια μορφή παράνομου ντάμπινγκ (με την έννοια του αθέμιτου ανταγωνισμού). Ρώτησε τον υπουργό Παιδείας τι σκοπεύει να κάνει, για τα ζητήματα κυριαρχίας δεδομένων που σχετίζονται με την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σε μια αμερικανική υπηρεσία cloud.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας δημοσίευσε μια γραπτή απάντηση για να επιβεβαιώσει ότι οι γαλλικές δημόσιες συμβάσεις απαιτούν .

“Επομένως, οι δωρεάν προσφορές υπηρεσιών εξαιρούνται, κατ' αρχήν, από το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων”, αναφέρει η δήλωση του υπουργείου, και ο υπουργός Ndiaye φέρεται να επιβεβαίωσε αυτή τη θέση.

Αυτό ισχύει και για άλλες δωρεάν προσφορές όπως το Google Workspace for Education.

Οι επί πληρωμή εκδόσεις αυτών των υπηρεσιών cloud μπορεί να ήταν μια εάν δεν είχαν απορριφθεί ήδη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Google Workspace,Microsoft Office 365

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).