Generative AI πως επηρεάζει την ασφάλεια των κινητών

Εγώ: “Μπορεί να γίνει κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;”

Συνομιλία GPT: “Ως γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχω δική μου αυτενέργεια ή προθέσεις. Ωστόσο, όπως κάθε τεχνολογία, μπορώ ενδεχομένως να κάνω κατάχρηση από άτομα με κακόβουλη πρόθεση.
Τελικά, η ευθύνη για τη χρήση και την πιθανή κατάχρηση των συστημάτων ΤΝ βαρύνει τους χρήστες. Είναι σημαντικό για τα άτομα και τους οργανισμούς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI ηθικά και υπεύθυνα, τηρώντας τις νομικές και δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές και λαμβάνοντας προφυλάξεις για την οποιασδήποτε βλάβης ή κακής χρήσης.”

Σε αυτή τη συζήτηση, το δεν έχει άδικο…generative ai

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το Chat GPT και το Google Bard κερδίζουν δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν στους χρήστες τους να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα στις καθημερινές τους εργασίες και ευθύνες.

Ωστόσο, τέτοιες σημαντικές δυνατότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και καταχρηστικά. Λίγο μετά την εμφάνισή τους, generative AI εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για τη  κακόβουλων προγραμμάτων, πολλά από τα οποία εμφανίστηκαν στα επίσημα καταστήματα εφαρμογών.

Το Generative AI έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων για καμπάνιες ηλεκτρονικού ψαρέματος που υποστηρίζονται από AI, όπως και ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από AI στο YouTube το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι κακόβουλο.

Δυστυχώς, οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης δεν χειρίζονται αυτά τα ζητήματα. Σε μια πρόσφατη έκθεση, η ομάδα της Check Point Research διαπίστωσε ότι το Bard (το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google) δεν επιβάλλει σχεδόν κανέναν περιορισμό στη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και ότι με ελάχιστους χειρισμούς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη keyloggers κακόβουλου λογισμικού, γεγονός που δικαιολογημένα εγείρει θέματα ασφάλειας.

Για αυτούς τους λόγους, ορισμένες εταιρείες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση εργαλείων AI σε εταιρικές συσκευές ή , ενώ άλλες εταιρείες που επιτρέπουν την πρόσβαση των εργαζομένων σε παραγωγικά εργαλεία AI, κατέληξαν θύματα διαρροής ευαίσθητων δεδομένων.

Ως εκ τούτου, έως ότου είναι διαθέσιμα τα κατάλληλα μέτρα για την των ευαίσθητων δεδομένων από τη διαρροή και την κλοπή εσωτερικών πληροφοριών, οι εταιρείες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις πολιτικές ασφαλείας τους.

Οι κινητές συσκευές δεν αποτελούν εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες κινητών είναι πιο πιθανό να κατεβάσουν μια κακόβουλη εφαρμογή ή να πέσουν θύματα προσπαθειών ηλεκτρονικού ψαρέματος. Οι κινητές συσκευές, οι μικρότερες οθόνες, οι εφαρμογές μεγάλου όγκου και οι ειδοποιήσεις μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των χρηστών, καθιστώντας δυσκολότερο για αυτούς να αποφύγουν να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους ή να κατεβάσουν κακόβουλα αρχεία. Για πολλούς από εμάς, τα κοινωνικά δίκτυα είναι οι πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στην κινητή συσκευή μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι πιο εκτεθειμένοι στην κοινωνική μηχανική και το ηλεκτρονικό .

Επιπλέον, τα θολά όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής χρήσης κινητών συσκευών, τις καθιστά κύριο σημείο εισόδου σε έναν οργανισμό, επομένως η προστασία τους από απειλές AI πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τον στόλο των κινητών συσκευών σας από απειλές AI;

  • Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τους χρήστες των κινητών συσκευών. Οι επιθέσεις συνεχίζουν να εξελίσσονται τόσο σε μεγέθη όσο και σε ποσότητα και πολυπλοκότητα και είναι πλέον πολύ προχωρημένες και περίπλοκες για να εντοπιστούν από έναν άνθρωπο. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι οι ιστότοποι ηλεκτρονικού ψαρέματος που έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε να μοιάζουν με τον αρχικό. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας, χρειάζεστε προηγμένη τεχνολογία για την προστασία της συσκευής και την αποτροπή της εισόδου απειλών στον οργανισμό σας.
  • Οι κινητές συσκευές αποτελούν ένα σημείο εισόδου στον οργανισμό σας. Με την τεχνητή νοημοσύνη να εξελίσσεται τόσο γρήγορα, ο εντοπισμός και η αποκατάσταση δεν αρκούν. Η λύση ασφάλειας φορητών συσκευών πρέπει να περιλαμβάνει προληπτικές δυνατότητες για να σταματήσετε την απειλή σε επίπεδο συσκευής προτού δώσει πρόσβαση στα εταιρικά σας περιουσιακά στοιχεία.
  • Οι δυνατότητες generative AI μάθησης είναι συντριπτικά εντυπωσιακές. Για να συμβαδίσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AI έτσι ώστε να το καταπολεμήσετε. Βεβαιωθείτε ότι η λύση ασφαλείας σας χρησιμοποιεί τεχνολογία AI και μηχανικής εκμάθησης για να είστε σίγουροι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Generative AI

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).