Τέσσερεις ιστοσελίδες για να δοκιμάσετε δωρεάν το Llama 2

Το Llama 2 είναι προσπάθεια της Meta πάνω στην νοημοσύνη και στην κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας. Δείτε τέσσερεις που μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν.

llama 2 meta

Έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από τότε που η Meta ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Llama 2 και έχουν ήδη δημιουργήσει chatbots όπου μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Τα περισσότερα από αυτά τα chatbots είναι επί πληρωμή, αλλά εδώ θα σας παραθέσουμε τέσσερεις δωρεάν ιστοσελίδες για να δοκιμάσετε το Llama 2 στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τι είναι το Llama 2;

Το Llama 2 είναι η νεότερη έκδοση της τεχνικής νοημοσύνης της εταιρείας Meta πάνω σε ένα μοντέλο που μπορεί να κατανοεί την ανθρώπινη γλώσσα. Ανήκει στην ευρύτερη έννοια των Large Language Model (LLM), των μοντέλων δηλαδή που ασχολούνται στην κατανόηση και στην εκ νέου δημιουργία της ανθρώπινης γλώσσας.

Το Llama2 έχει κλονίσει τον κόσμο του LLM με τα εξαιρετικά αποτελέσματα και ως μία μηχανή ανοικτού κώδικα κοντράρεται και αποτελεί άμεση πρόκληση στα υπάρχοντα κορυφαία LLM κλειστού κώδικα όπως το OpenAI και το Anthropic. Το πρώτο κύμα του μοντέλου Llama ήταν καλό, αλλά το Llama 2 είναι πολύ πιο ισχυρό και ακριβές.

Τι είναι ένα LLM;

Το LLM (Large Language Model ) είναι ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης υπολογιστή και προορίζεται να επεξεργάζεται και να κατανοεί τη φυσική γλώσσα. Βασικά είναι εκπαιδευμένο σε τεράστιο όγκο πληροφοριών κειμένου που προέρχονται από βιβλία, άρθρα και πηγές ιστού, για να εξοικειωθεί με τα παραδείγματα γλωσσών.

Εξετάζοντας αυτό το τεράστιο όγκο κειμένων, τα LLM προωθούν μια βαθιά κατανόηση της δομής της πρότασης, της ορολογίας, του σύνταξης και ακόμη και του συναισθήματος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν ολοκληρωμένη και σχετική παραγωγή κειμένου.

Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα ενός LLM είναι το GPT-3 (Generative Pre-prepared Transformer 3) του OpenAI, το οποίο έχει συγκεντρώσει εκτενή προσοχή για τις μεγάλες γλωσσικές του ικανότητες.

Το GPT-3 αποτελείται από 175 δισεκατομμύρια παραμέτρους και έχει εκπαιδευτεί σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων, κατασκευασμένο από διάφορες πηγές. Έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί γλωσσική διερμηνεία, απάντηση ερωτήσεων, περίγραμμα και επεξεργασία κειμένου. Τα αποτελέσματά του είναι ακόμη πιο δύσκολο να διακριθούν από το ανθρώπινο γραπτό κείμενο. Και μιλάει και Ελληνικά.

Κάτω από το καπώ, ένα LLM εξαρτάται από ένα σχέδιο νευρωνικού δικτύου, γνωστό ως “Transformer”. Οι Transformers είναι κατασκευασμένοι από διάφορα στρώματα μηχανισμού προσοχής που επιτρέπουν στο μοντέλο να χειρίζεται αποτελεσματικά μεγάλες προτάσεις και έννοιες στη γλώσσα. Αυτός ο σχεδιασμός δίνει τη δυνατότητα στα LLM να συλλαμβάνουν με επιτυχία δεδομένα κειμένου και να κατανοούν πολύπλοκες σημασιολογικές έννοιες.

Τι είναι το Llama Model;

Το Llama Model είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που αναπτύχθηκε από τη Meta . Είναι μια συλλογή προεκπαιδευμένων και βελτιστοποιημένων μοντέλων δημιουργίας κειμένου που κυμαίνονται από 7 δισεκατομμύρια έως 70 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Το Llama Model έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για μια ποικιλία εργασιών, όπως:

 • Chatbots
 • Ερώτηση – απάντηση
 • Σύνοψη κειμένου
 • Μετάφραση
 • Δημιουργία κώδικα
 • Δημιουργικό γράψιμο

Το Llama Model εκπαιδεύεται σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων κειμένου και κώδικα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, άρθρων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο να μάθει τις στατιστικές σχέσεις μεταξύ λέξεων και φράσεων και να δημιουργήσει κείμενο που να έχει νόημα και ακρίβεια.

Τι είναι το Llama 2 και σε τι διαφέρει από το προκάτοχό του;

Το Llama 2 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο ανοιχτού κώδικα του Large Language Model  (LLM) που κυκλοφόρησε από τη Meta. Διατίθεται δωρεάν τόσο για ερευνητική όσο και για εμπορική χρήση (εκτός εάν η εφαρμογή / υπηρεσία σας φτάσει τους 700 εκατομμύρια χρήστες).

Το μοντέλο διατίθεται σε τρεις παραλλαγές μεγέθους που κυμαίνονται από 7, 13 και 70 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Έχει εκπαιδευτεί σε 2 τρισεκατομμύρια tokens, το οποίο είναι διπλάσιο από του προκατόχου του, το Llama 1.

Τα βελτιωμένα μοντέλα του Llama 2 έχουν εκπαιδευτεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο χειροκίνητους – ανθρώπινους σχολιασμούς. Το Llama 2 ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό τα άλλα υπάρχοντα μοντέλα ανοιχτού κώδικα.

Τόσο το Llama 1 όσο και το Llama 2 δεν μιλάνε Ελληνικά. Μπορείτε να τους μιλήσετε στην Αγγλική γλώσσα.

Iστοσελίδες για να δοκιμάσετε τα μοντέλα Llama 2 Online και δωρεάν:

Perplexity Labs

perplexity lab llama 2 meta

Ένας από τους καλύτερους και ταχύτερους ιστότοπους για να δοκιμάσετε όλα τα μοντέλα Llama 2 δωρεάν είναι το Perplexity Labs. Σας προσφέρει μια απλή σαν ChatGPT όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και θα δημιουργήσει τις απαντήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο Llama από τη λίστα κάτω δεξιά.

 • llama-2-7b-chat
 • llama-2-13b-chat
 • llama-2-70b-chat

Αφού επιλέξετε ένα μοντέλο στην κάτω δεξιά πλευρά, απλώς εισαγάγετε ένα μήνυμα κειμένου και, στη συνέχεια, αφήστε το να δημιουργήσει τις απαντήσεις για εσάς.

perplexity lab llama 2 meta 1

Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε ερωτήσεις στο chatbot και αυτό θα συνεχίσει να παράγει τις απαντήσεις. Μπορείτε να κάνετε απλές αλλά και σύνθετες ερωτήσεις και το μοντέλο θα τις χειριστεί μιά χαρά.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι δωρεάν, ο ιστότοπος μερικές φορές καθυστερεί να φορτώσει.

HuggingChat

huggingchat lllama 2 meta 1

Το HuggingChat είναι μια δωρεάν εναλλακτική του ChatGPT από το Hugging Face. Προορίζεται για την εκτέλεση μοντέλων ανοιχτού κώδικα και τώρα υποστηρίζει την εκτέλεση του μεγαλύτερου μοντέλου Llama για εσάς.

Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δοκιμάσετε το μοντέλο Llama-2-70b-chat-hf, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μοντέλο με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο παραπάνω link και μετά να αρχίσετε να ρωτάτε οτιδήποτε. Ενεργοποιήσετε το Search Web για καλύτερες απαντήσεις.

Επομένως, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τη συνομιλία και μην ξεχάσετε να ορίσετε το Llama 2 ως το βασικό μοντέλο για τη συνομιλία. Θα αποθηκεύσει το ιστορικό συνομιλιών σας όπως το ChatGPT και μπορείτε να επιστρέψετε για να συνεχίσετε μια συνομιλία. Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικά άλλα μοντέλα που υποστηρίζει εκτός από το Llama και μπορείτε να τα δοκιμάσετε επίσης.

Hugging Face

hugging face lllama 2 meta

Το Hugging Face έχει μια τεράστια συλλογή μοντέλων AI για διάφορα πράγματα. Εκτός από το επίσημο Hugging Chat παραπάνω, το μοντέλο Llama με chatbot προσφέρεται από διάφορους χρήστες στους χώρους τους. Ένας από τους χώρους που προσφέρει τα πιο πρόσφατα μοντέλα Llama 2 είναι το ysharma/Explore_llamav2_with_TGI.

Μπορείτε να ανοίξετε αυτόν τον χώρο και στη συνέχεια να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με το μοντέλο αμέσως. Το μοντέλο διαρκεί μερικά για να φορτώσει και μόλις φορτωθεί, μπορείτε να εισαγάγετε μια προτροπή κειμένου και στη συνέχεια θα δημιουργήσει την απάντηση για εσάς.

Και σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να δοκιμάσετε τα τρια μοντέλα Llama 2 των 7,13 και 70b. Αυτός ο χώρος Hugging Face έχει επίσης ρυθμίσει αυτά τα μοντέλα και μπορείτε να κάνετε πολύ γενικές και σύνθετες ερωτήσεις. Ωστόσο, ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια μακροσκελή απάντηση, τότε μπορεί να κολλήσει στη μέση. Έτσι, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ερωτήσεις που συνεπάγονται σύντομες απαντήσεις.

ChatNBX

chatnbx lllama 2 meta

Οι κατασκευαστές αυτού του ιστότοπου έχουν ενημερώσει αυτό το bot με το μοντέλα Llama 2. Είναι μια αξιοπρεπής δωρεάν εναλλακτική λύση του ChatGPT που μπορείτε να δοκιμάσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας με μερικά κλικ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς εγγραφή και προς το παρόν, υποστηρίζει τα παρακάτω μοντέλα Llama 2.

 • Llama-2-13B-Chat-fp16
 • Llama-2-70B-chat

Η δοκιμή αυτών των μοντέλων είναι απλή, καθώς πρέπει απλώς να επισκεφτείτε τον κύριο ιστότοπο χρησιμοποιώντας τον παραπάτω σύνδεσμο. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επισκέπτη και στη συνέχεια θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω δύο μοντέλα.

Σας δίνει μια διεπαφή που μοιάζει με συνομιλία, όπου μπορείτε να της δώσετε μια προτροπή κειμένου και θα επιστρέψει μια απάντηση ή κείμενο που δημιουργήθηκε από AI.

Εκτός από την κανονική συνομιλία AI, εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο και ακόμη και να ανεβάσετε ένα PDF για να συνομιλήσετε μαζί του. Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πειραματικά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

LLM,Llama,Llama 2,Meta,τεχνητή,νοημοσύνη,γλώσσα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
 1. Σου απάντησε παραπέμποντας ‘σε σε group του facebook.
  Κάνε λοιπόν τον … κόπο, κοίτα το προηγούμενο μήνυμά σου και θα δεις από κάτω την απάντηση του καθώς και το link παραπομπής στο fb.

  Και κάτι για το τέλος. Δεν έχω σχέση με τον εδώ χώρο, όμως μου χτύπησε καμπανάκι ο απαιτητική σου προστακτική και γι αυτό ΕΚΑΝΑ τον κόπο να σου γράψω εγώ.

  Υγ. Όλοι ζεστενόμαστε, όλοι έχουμε … χαράτσια να πληρώσουμε (σ.σ. προσωπικά δεν πληρώνω τίποτα) και όλοι έχουμε τις κακές μας, με όσα γίνονται στην Επικράτεια. Κοιτάμε όμως να κρατήσουμε την αυτοκυριαρχία και την αυτοεκτίμησή μας.

  Γεια χαρά.

 2. Σου ζήτησα μια λύση σε ένα πρόβλημά μου με το Outlook και δεν πήρα ποτέ μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).