Ανακατεύθυνση του X.com στο Twitter

Ο Elon Musk μπορεί να έχει νομικά προβλήματα καθώς προσπαθεί να μετονομάσει το Twitter ως X.com με τη Microsoft και τη Meta που έχουν συμφέροντα αμφότερες από το σημαντικό εμπορικό σήμα.xcom

Το Σαββατοκύριακο ο Elon Musk αποκάλυψε τις προθέσεις του να αφαιρέσει το λογότυπο του Twitter για ένα X. Ακολούθησε η ανακατεύθυνση του X.com στο Twitter. Ωστόσο, τα σχέδια αλλαγής επωνυμίας μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά νομικά εμπόδια, καθώς ορισμένα εμπορικά σήματα ανήκουν επί του παρόντος στη Meta και τη Microsoft. Όπως εντοπίστηκε από το Reuters, η Microsoft κατέχει επί του παρόντος ένα μέρος του εμπορικού σήματος “X” και το έχει από το 2003.

Αυτό καλύπτει κυρίως τη σειρά παιχνιδιών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Xbox, για να μην αναφέρουμε ότι το νέο λογότυπο του Twitter μοιάζει με το λογότυπο του Xbox. Η Meta, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποίησε ένα γαλανόλευκο λογότυπο “X” το 2019.

Αν και δεν υπάρχει καμία για το εάν κάποια από τις εταιρείες θα ακολουθήσει τη νομική οδό, αυτό μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο του Twitter να προχωρήσει στην επίσημη αλλαγή επωνυμίας. Μιλώντας στο Reuters, ο δικηγόρος των εμπορικών σημάτων, Josh Gerben, ανέφερε ότι “υπάρχει η πιθανότητα του 100% το Twitter να μηνυθεί για αυτό από κάποιον”. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν “σχεδόν 900 ενεργές καταχωρίσεις εμπορικών σημάτων στις ΗΠΑ που καλύπτουν ήδη το γράμμα Χ σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).