Γερμανία οι ISP θα πρέπει να κάνουν εκπτώσεις σε αργές συνδέσεις

Ένας νέος κανονισμός που έρχεται με τη μορφή τροποποίησης του νόμου περί τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μεταξύ καταναλωτών και παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου τους και εάν υπάρχει πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των αποτελεσμάτων και της ταχύτητας που υποσχέθηκε ο ISP τους, θα δικαιούνται έκπτωση στον λογαριασμό.internet speed

Το ποσό της έκπτωσης θα είναι ανάλογο με την απόκλιση μεταξύ της συμφωνημένης ταχύτητας του Διαδικτύου και της πραγματικής.

Για να προσδιορίσουν τις ταχύτητες σύνδεσής τους, οι πελάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επίσημη εφαρμογή μέτρησης ταχύτητας Διαδικτύου που παρέχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας.

Η διαδικασία μέτρησης περιλαμβάνει 20 δοκιμές σε δύο συνεχόμενες ημέρες, κατανεμημένες σε δέκα τεστ κάθε μέρα.

Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει ότι τυχόν αποκλίσεις ταχύτητας είναι επαναλαμβανόμενες ή/και συνεχείς και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου στιγμιαίου προβλήματος.

Εάν οι ταχύτητες download και upload από το Διαδίκτυο είναι κάτω από το 90% της ταχύτητας που υποσχέθηκε ο ISP, ο πελάτης δικαιούται έκπτωση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, οι αποκλίσεις από τις συμβατικές συμφωνίες επηρεάζουν πάνω από το 50% των χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα.

Έτσι ο νέος νόμος θα παράσχει μια δυναμική εξισορρόπησης και ένα κίνητρο για τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους και να προσφέρουν μια πιο συνεπή ποιότητα υπηρεσιών.

Αυτήν τη στιγμή σχεδόν παντού, οι καταναλωτές πληρώνουν μια σταθερή τιμή άσχετη με την ταχύτητα που λαμβάνουν.

Αυτή η προσέγγιση συχνά αδικεί τους καταναλωτές σε σύγκριση με άλλους που πληρώνουν το ίδιο ποσό για το ίδιο πακέτο υπηρεσιών, αλλά τυχαίνει να έχουν καλύτερες ταχύτητες.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2021.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
ISP,εκπτώσεις σε αργές συνδέσεις,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).