Γαλλία και Γερμανία θέλουν backdoors στην κρυπτογράφηση

Και στην Ευρώπη ; Η Γαλλία και η Γερμανία ζητάνε από την ΕΕ νέες αρμοδιότητες που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους κατασκευαστές κινητών υπηρεσιών να δίνουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένο περιεχόμενο.

Τα δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκαν από το ISIS, φαίνεται να αποζητούν μια εύκολη πρόσβαση στα μηνύματα εγκληματιών και υπόπτων για τρομοκρατία. cryptography backdoors

Πολλοί πάροχοι μηνυμάτων κινητής, όπως το WhatsApp, το iMessage της , και το Telegram, παρέχουν end-to-end κρυπτογραφημένα μηνύματα που δεν επιτρέπει κάθε είδους κατασκοπεία.

Πολλές άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένου και του – υιοθέτησαν ισχυρή κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα των μελών τους.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Cazeneuve, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει ένα νέο νόμο που θα υποχρεώνει τις εταιρείες να παραδίδουν τα δεδομένα.

«Είναι ένα κεντρικό ζήτημα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Cazeneuve στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.

  OPWNAI: εγκληματίες έχουν αρχίσει ήδη να χρησιμοποιούν το ChatGPT

“Οι ανταλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών όπως το Telegram πρέπει να εντοπίζονται και να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας”, πρόσθεσε.

Η “πρωτοβουλία” του Cazeneuve είναι παρόμοια με τις προσπάθειες των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας να εκγαταστήσουν “κερκόπορτες” ή backdoors στην κρυπτογράφηση που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, υπονομεύοντας ουσιαστικά την προστασία εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη πρακτική (backdoors) έχει επικριθεί από τους εμπειρογνώμονες της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εφικτός τρόπος για “ασφαλές” που να μπορεί να εγγυηθεί ότι οι hackers δεν θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την ίδια πρόσβαση.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).