Βοηθήσετε τους σεισμοπαθείς δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στο WiFi σας

Έκκληση του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού να ανοίξουν τα τους οι κάτοικοι των πληγέντων από τον χθεσινό σεισμό περιοχών, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς δηλαδή να προστατεύονται από κάποιο κωδικό.

earthquake wifi

Ένας σεισμός 6.2 μεγέθους έπληξε την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη το πρωί, σκοτώνοντας μέχρι στιγμής 247 στις μικρές πόλεις στην περιοχή αυτή. Οι οργανώσεις αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών ήδη εργάζονται σκληρά για τη αναζήτηση και διάσωση επιζώντων. Για να βοηθήσει τις προσπάθειές τους, ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός ζήτησε από τους πολίτες που ζουν στις διπλανές περιοχές να απενεργοποιήσουν τους WiFi κωδικούς τους, ώστε οι εργαζόμενοι και οι πληγέντες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν εύκολα αυτά τα δίκτυα.

Εκτός από τη βοήθεια των ομάδων διάσωσης να παραμένουν συνδεδεμένοι στο , το ξεκλείδωμα του WiFi δικτύου μπορεί επίσης να βοηθήσει και τους επιζώντες να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να τους ενημερώσουν για την κατάστασή τους. Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις η κοινή χρήση της ς θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους ανθρώπους της περιοχής να παρακάμψουν την συμφόρηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας και εφαρμογές μηνυμάτων.

  Internet: Από πού προήλθε πραγματικά

Φυσικά, η απενεργοποίηση του κωδικού επιφέρει τον κίνδυνο στους χρήστες τους να κατασκοπεύσει κάποιος τρίτος την κυκλοφορία του ιστού, αλλά αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιος την πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες όπως τραπεζικές συναλλαγές κλπ, τότε το ξεκλείδωμα του WiFi δεν θα έχει θέμα.

Σίγουρα η κίνηση να βοηθήσει κάποιος τους συνανθρώπους του που βρίσκονται σε καταστάση κινδύνου αξίζει το ρίσκο και τον κόπο της προσωρινής απενεργοποίησης του περιορισμού πρόσβασης στο Wifi.

Βέβαια η είδηση αφορά τους κατοίκους της γείτονας χώρας, αλλά έχετε υπόψιν την παράκληση αυτή του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς είναι αναγκαία να γίνεται σε κάθε γωνία αυτού του πλανήτη που πλήττεται από μία φυσική καταστροφή. Η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα και αν κάποια στιγμή ο εγκέλαδος χτυπήσει την περιοχή σας μην διστάσετε ούτε στιγμή να παρέχετε κάθε δυνατή βοήθεια στα σωστικά συνεργεία και στους συμπολίτες σας απενεργοποιώντας το κλείδωμα του WiFi σας.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).