Γιατί τα αυτοκίνητα χρειάζονται AM radio

Η Boston Globe αναφέρει ότι ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ed. Ο Markey μόλις έστειλε μια επιστολή σε περισσότερους από 20 κατασκευαστές αυτοκινήτων ζητώντας τους να συνεχίσουν να περιλαμβάνουν ραδιόφωνα με AM σε μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων — συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών οχημάτων.

am radio

Ο Γερουσιαστής αναφέρει:

“Το ραδιόφωνο AM είναι από καιρό μια σημαντική πηγή πληροφοριών για τους καταναλωτές. Πριν από την πανδημία του COVID-19, σχεδόν το 90% των Αμερικανών ηλικίας 12 ετών και άνω – συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι – άκουγαν ραδιόφωνο AM ή FM κάθε εβδομάδα, υψηλότερο από το ποσοστό που παρακολουθούν τηλεόραση (56%) ή που διαθέτουν υπολογιστή (77%)…. Επιπλέον, το 33% των αγοραστών νέων αυτοκινήτων δηλώνει ότι το ραδιόφωνο AM είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα όχημα — υψηλότερο από το αποκλειστικό Wi-Fi (31%), το δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM (27%) και τους προσωπικούς βοηθούς όπως το Google Assistant (12%) και το Amazon Alexa (9%). Με άλλα λόγια, η εκπομπή ραδιοφώνου AM και FM παραμένει ένα βασικό χαρακτηριστικό του οχήματος για τους καταναλωτές.

Επιπλέον, το AM ράδιο, είναι ένας κρίσιμος μηχανισμός επικοινωνίας των κυβερνητικών με το κοινό κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το AM ράδιο λειτουργεί σε χαμηλότερες συχνότητες και έχει μεγαλύτερα μήκη κύματος από τα FM, επομένως τα ραδιοκύματα AM περνούν πιο εύκολα μέσα από στερεά αντικείμενα. Σαν αποτέλεσμα, τα ραδιοφωνικά σήματα AM μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις, καθιστώντας τα κατάλληλα για μετάδοση ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης.

Παρά τις καινοτομίες όπως το smartphone και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ραδιόφωνο AM/FM παραμένει ο πιο αξιόπιστος, οικονομικός και προσβάσιμος μηχανισμός επικοινωνίας των κυβερνητικών υπαλλήλων με το κοινό σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Έτσι οποιαδήποτε σταδιακή κατάργηση της ραδιοφώνου θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
AM radio,ραδιόφωνο,αυτοκίνητα,am,fm

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).