H ιστοσελίδα GNU.org έχει μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην κατηγορία “Φιλοσοφία του GΝU Project.” Με λίγα λόγια περιγράφει το λογισμικό της Microsoft σαν malware. Μαζί με την Microsoft αναφέρει επίσης και την Apple αλλά και την Amazon.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις στην ιστοσελίδα GΝU.org, αλλά αυτό που τους δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα υποστηρίζεται από το FSF (Free Software Foundation) ή Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού.
Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού είναι ταγμένο στην ανάπτυξη και προώθηση λογισμικού για το ότι χρειάζονται οι χρήστες, χωρίς να αποσκοπεί σε κάποιο κέρδος. Το γεγονός επιτρέπει στο Ίδρυμα να μην μασάει τα λόγια του.
Για να είμαστε δίκαιοι όμως, θα ρέπει να αναφέρουμε το τι ορίζει σαν κακόβουλο λογισμικό το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού.
Το ιδιόκτητο λογισμικό είναι συχνά κακόβουλο λογισμικό [1]
Το FSF αναφέρει ότι “Malware σημαίνει το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τρόπους που κακομεταχειρίζεται ή βλάπτει το χρήστη.” Δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες ίσως ήδη γνωρίζουν τι τρέχουν στους υπολογιστές τους.
Συνεχίζοντας το FPS αναφέρει ότι τα συστήματα των Windows έχουν ένα κρυφά backdoors και ότι στα Windows 10 χρησιμοποιείται για την αυτόματη εγκατάσταση των ενημερώσεων, αλλά και για να απενεργοποιεί εξ αποστάσεως εφαρμογές. Η Microsoft συνεχίζει να ενημερώνει πρώτα την NSA για τα κενά ασφαλείας πριν από την αντιμετώπιση τους, και η σταματάει την κυκλοφορία των Windows XP, με εξαίρεση τις λίγες εταιρείες που συνεχίζουν να πληρώνουν.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Ίδρυμα ανέφερε και για τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των Windows 10, που επιτρέπουν στη Microsoft να κατασκοπεύει τους πελάτες της, για το ότι η κρυπτογράφηση δίσκων στα Windows 10 αποστέλλει τα κλειδιά στη Microsoft, και ότι το OnεDrive της εταιρείας επιτρέπει στην NSA να ελέγχει άμεσα τα δεδομένα των χρηστών.
Η Apple και η Amazon, δεν ξέφυγαν από την ιστοσελίδα GNU.org, αλλά οι καταγγελίες είναι “πταίσματα” μπροστά στα “κακουργήματα” της Microsoft.