5 γρήγοροι τρόποι να ενεργοποιήσετε το φακό στο Android

Η λειτουργία του φακού στις συσκευές είναι πολύ χρήσιμη. Θα βοηθήσει να βρείτε τα κλειδιά σας σε σκοτεινές γωνίες του σπιτιού σας, να αποφύγετε να χτυπήσετε σε τοίχους κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε τον φακό, αλλά πιθανώς χρησιμοποιείτε μόνο έναν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την ενεργοποίηση του φακού, με μερικούς από αυτούς να είναι αρκετά ευφάνταστοι. Μπορείτε να τον ανάψετε κουνώντας το κινητό σας, πατώντας το κουμπί λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης ή απλά να του μιλήσετε. Και ίσως κάποια από τις παρακάτω μεθόδους να είναι πιο εύκολη για εσάς από τη μέθοδο που ήδη χρησιμοποιείτε. Ας τους δούμε…

Μέσα από το γρήγορο μενού


Αν σύρετε το δάκτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης σας και προς τα κάτω, θα δείτε το μενού γρήγορων ρυθμίσεων. Εκεί υπάρχουν 12 γρήγορες εντολές και μπορείτε να διαλέξετε ποιες θα βλέπετε μέσα από μία γκάμα από 20 συνολικά εντολές. Μία εξ αυτών είναι και ο φακός που για να τον ενεργοποιήσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε την αντίστοιχη εντολή. Αν δεν τον βλέπετε τον φακό τότε θα πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και γραμμή κατάστασης > Εναλλαγή θέσεων και από εκεί να επιλέξετε τον φακό στην θέση μίας άλλης εντολής που δεν σας ενδιαφέρει. Τα παραπάνω ισχύουν για Android 6.0 και πάνω. Σημειώστε ότι ορισμένα από τα παλαιότερα τηλέφωνα έρχονται με μία ειδική εφαρμογή για τον φακό με την οποία μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε.

Με τα κουμπιά έντασης ήχου


Για να ενεργοποιήσετε το φακό με τα κουμπιά έντασης ήχου σε οποιαδήποτε συσκευή Android θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Torchie – Volume Button Torch. Η εφαρμογή απαιτεί 4MB χώρο και δεν θα σας βομβαρδίσει με διαφημίσεις. Για να εργάζεται η εφαρμογή στο παρασκήνιο, θα πρέπει να της χορηγήσετε άδεια για “εκκίνηση στο παρασκήνιο”.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον φακό ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος, αλλά θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για να το επιτρέψετε. Για να πάτε στις ρυθμίσεις, ανοίξτε απλώς την εφαρμογή και πατήστε τις τρεις κατακόρυφες τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Κουνώντας το κινητό


Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα πλήκτρα του τηλεφώνου σας, αντί να πιέζετε τα κουμπιά έντασης ήχου, μπορείτε να κουνήσετε απλά το τηλέφωνό σας για να ενεργοποιήσετε το φακό.

Για να το καταφέρετε θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Shake Flashlight. Μόλις τελειώσετε την εγκατάσταση, η εφαρμογή είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί. Απλά ανακινήστε το τηλέφωνό σας (σαν να κάνετε φραπέ), και ο φακός θα ανάψει. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φακό, ακόμη και αν η οθόνη της Android συσκευής σας είναι απενεργοποιημένη.

Αν νομίζετε ότι θέλει πού δυνατό κούνημα, μπορείτε να αλλάξετε την ευαισθησία στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Πατήστε τις τρεις κατακόρυφες τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και μετά πατήστε στο «Shake Sensitivity». Η εφαρμογή θα σας προειδοποιήσει ότι αν ρυθμίσετε την ευαισθησία πολύ υψηλά, ο φακός μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος.

Από ένα Widget

Android
Στο Android λογισμικό υπάρχει αντίστοιχη εντολή μέσα στα Widget. Το γραφικό στοιχείο ελέγχου του φακού δεν εμφανίζεται από μόνο του, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αρχικές κινήσεις. Καταρχήν πατήστε παρατεταμένα τις τρεις οριζόντιες παύλες κάτω αριστερά στο κινητό σας για να δείτε το μενού των Widgets.

Πατήστε στην επιλογή Widgets στο κάτω μέρος. To αντίστοιχο widget του φακού θα πρέπει να είναι στην πρώτη σελίδα. Μόλις το βρείτε κρατήστε το συνέχεια πατημένο και μεταφέρετέ το σε ένα άδειο χώρο στην οθόνη σας. Η εφαρμογή δεν έχει ρυθμίσεις.

Πείτε το στο Google


Τελευταίος τρόπος είναι απλά να δώσετε μία φωνητική στο Google. Πατήστε το εικονίδιο τους μικροφώνου στο Google και πείτε στον βοηθό του Google «OK Google, turn on the flashlight». Θα δείτε το φακό να ενεργοποιείται. Αν θέλετε να τον σβήσετε πείτε απλά “turn off the flashlight”.
Από την άλλη, αν θέλετε να είστε μέσα στην μόδα της νεολαίας ή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κανένα ανιψιό σας, μπορείτε να δώσετε τις αντίστοιχες φωνητικές εντολές από τις ταινίες του Harry Potter. Με την λέξη “Lumos” (Λούμος) ο φακός ανάβει και με την λέξη “Knox” (Νοξ) ο φακός σβήνει.

Συμπέρασμα
Αν και ο αρχικός σκοπός του φακού είναι να εργάζεται ως στην φωτογραφική μηχανή, έχει εξελιχθεί σε ένα εύχρηστο και χρήσιμο εργαλείο. Χάρη στις παραπάνω εφαρμογές και κόλπα, έχετε πλέον διάφορους τρόπους για να ανάψετε γρήγορα το φακό όταν τον χρειάζεστε. Αν πάλι γνωρίζετε κάποιον επιπλέον τρόπο θα χαρούμε να τον μοιραστείτε μαζί μας, αφήνοντας ένα σχόλιο.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).