Μετά το Heartbleed, έρχεται το bug CVE-2014-3466 της GnuTLS

H GnuTLS είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη βιβλιοθήκη κρυπτογραφίας της SSL/TLS, Είναι open source και βρέθηκε να είναι ευάλωτη σε μια ευπάθεια buffer overflow που θα μπορούσε να γίνει exploited για να κρασάρει τα TLS clients ή ενδεχομένως για να εκτελεστεί κακόβουλος κώδικας στα συστήματα που εκτελείται.

security GnuTLS

Η βιβλιοθήκη GnuΤLS εφαρμόζεται στα πρωτόκολλα secure sockets layer (SSL) και transport layer security (TLS) σε υπολογιστές, servers, για να παρέχει κρυπτογραφημένη επικοινωνία μέσω μη ασφαλών διαύλων.

Το bug CVE-2014-3466, που ανακαλύφθηκε από τον Joonas Kuorilehto της εταιρείας ασφάλειας Codenomicon, την ίδια εταιρεία ασφαλείας που ανακάλυψε τη μεγαλύτερη ευπάθεια του Internet, το Heartbleed. Αντίθετα με το Heartbleed, η βιβλιοθήκη GnuΤLS δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη όπως την OpenSSL.

Η ευπάθεια του GnuTLS βρίσκεται στον τρόπο που το GnuΤLS αναλύει το αναγνωριστικό περιόδου από την απάντηση από τον server κατά την αρχή μιας επικοινωνίας με TLS. Δεν ελέγχει το μήκος του session ID στο μήνυμα του ServerHello, και επιτρέπει σε ένα κακόβουλο διακομιστή να στείλει μια υπερβολικά μακρά αξία, προκειμένου να εκτελέσει υπερχείλιση του buffer ή buffer overflow.

  Social Media Οδηγίες κυβερνοασφάλειας για εργαζομένους

Η Red Hat έχει ήδη αναλύσει την ευπάθεια και έχει εκδώσει ένα patch. Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες διαβάστε εδώ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  77  =  79