Google: έφεση για να μην πληρώσει 4,34 δις ευρώ

Η Google υπέβαλε, την Τρίτη, έφεση κατά του ποσού των 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να πληρώσει γιατί παραβιάζει τους κανονισμούς της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής ς, όπως ανακοίνωσε το CNET.Google

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στην Google για τους περιορισμούς της εταιρείας στους κατασκευαστές συσκευών Android και στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων. Η επιβολή περιορισμών στόχευε να “εδραιώσει την δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στην του .”

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αφορούσε τρεις τύπους περιορισμών που επέβαλε η Google:

  • Την απαίτηση από τους κατασκευαστές να προεγκαταστήσουν την εφαρμογή Αναζήτησης της Google και το Chrome σαν προϋπόθεση για τη χορήγηση αδειών χρήσης του Goοgle Play Store.
  • Πραγματοποίηση σε μερικούς μεγάλους κατασκευαστές και φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, με την προϋπόθεση ότι προ-εγκαθιστούν αποκλειστικά την εφαρμογή Αναζήτησης της Goοgle
  • Αποτροπή των κατασκευαστών που επιθυμούσαν να προεγκαταστήσουν Goοgle apps σε οποιαδήποτε έξυπνη κινητή συσκευή που τρέχει με Android forks.

Σαν απάντηση στις κατηγορίες, ο CEO της Goοgle Sundar δημοσίευσε στο blog της εταιρείας τον Ιούλιο ένα άρθρο με τίτλο “Το Android έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές, όχι λιγότερες” ή στα Αγγλικά: “Android has created more choice, not less.

Να αναφέρουμε ότι η Goοgle αντιμετωπίζει ήδη άλλη μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πέρυσι, η Επιτροπή επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ γιατί είναι άδικη με την υπηρεσία αγορών της.

________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).