Google Search Κίνα: αποκαλύψεις για γέλια και για κλάματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google κατασκευάζει ένα πρωτότυπο σύστημα που θα συνδέει τις αναζητήσεις των Κινέζων χρηστών της υπηρεσίας με τους προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς τους.

Ναι είναι η νέα υπηρεσία αναζήτησης που ετοιμάζει η Google για να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις λογοκρισίας της κυβέρνησης της Κίνας.

google

Εικόνα TheVerge

Το Intercept αναφέρει ότι η Dragonfly μια εφαρμογή για Android, είναι ένα μυστικό που αποκαλύφθηκε μετά από μια καταγγελία τον περασμένο μήνα, Η εφαρμογή μπορούσε να συνδεθεί με τον τηλεφωνικό αριθμό ενός χρήστη, καθιστώντας πολύ απλό τον εντοπισμό των μεμονωμένων αναζητήσεων των χρηστών της υπηρεσίας.

Ο εντοπισμός του Dragonfly εκτός από το να αναζητεί από μια hardcoded τους όρους “ανθρώπινα δικαιώματα”, “φοιτητική διαμαρτυρία” και “βραβείο Nobel” μπορεί και να πλασάρει δεδομένα που έχουν επεξεργαστεί από την Κινέζικη κυβέρνηση. Έτσι οι χρήστες θα μπορούσαν να διαβάσουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα για τον Κινέζο ακτιβιστή και κάτοχο βραβείου Nobel Liu Xiaobo.

Πηγές ανέφεραν επίσης στο Intercept ότι τα “hardcoded” αποτελέσματα αφορούν σχεδόν τα πάντα. Έτσι θα μπορεί να γίνει αντικατάσταση των καιρικών συνθηκών και των αποτελεσμάτων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με επεξεργασμένα δεδομένα από την Κίνα.

Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Dragonfly, αν και έχει αναφέρει ότι πραγματοποιεί μια “διερευνητική” εργασία για μια υπηρεσία αναζήτησης στην Κίνα.

Οι παραπάνω αναφορές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός της εταιρείας. Περίπου 1.400 εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν μια επιστολή που απαιτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project. Το Intercept αναφέρει ότι ο ανώτερος ερευνητής της Google, Jack Poulson παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για το project, αναφέροντας ότι έχουν απομείνει συνολικά πέντε εργαζόμενοι λόγω του Dragonfly.

Η Google αποχώρησε από την ηπειρωτική Κίνα το 2010, όταν ανακάλυψε μια επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που απευθυνόταν σε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει περιορίσει τα δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο από το 2010 και ταυτόχρονα επεκτείνει ένα καθεστώς κοινωνικού υψηλής ς που περιλαμβάνει αποτελέσματα “κοινωνικής πίστης” και μια εξελιγμένη συσκευή επιτήρησης για την παρακολούθηση των μουσουλμάνων στο Xinjiang.

Να αναφέρουμε ότι ακόμα και χωρίς την κάποιου τηλεφωνικού αριθμού με τους λογοκριμένους όρους, οι αναζητήσεις στο Dragonfly δεν θα είναι ασφαλείς.

Ο Poulson εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα δεδομένα των χρηστών απλώς θα φιλοξενούνται στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, θα μπορούν να έχουν . Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που αναφέρθηκε προσθέτει ακόμη ένα επίπεδο ελέγχου και υποδηλώνει την προθυμία της Google να κάνει την επιτήρηση πολύ πιο εύκολη.
__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Προτείνω να λαμβάνεται και μια σταγόνα αίματος για να υπάρχει ΚΑΙ βάση δεδομένων DNA.
    Ίσως μια επίσης καλή ιδέα να ήταν και η προσέλευση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα άπαξ της εβδομάδος και η υπογραφή δήλωσης νομιμοφροσύνης από μέρους των χρηστών του internet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).