Google: Αυτόματη διαγραφή των δεδομένων σας

Η είναι μάλλον πανταχού παρούσα. Διαθέτει τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, το δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης (), την πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (), τον πιο δημοφιλή ιστότοπο βίντεο (YouTube) και στη συνέχεια υπάρχουν και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες όπως τις Google Maps, Street View και πολλές άλλες.

Από όλες αυτές τις υπηρεσίες η Google συλλέγει δεδομένα σας. από όπου πηγαίνετε, το τι αναζητάτε, τι παρακολουθείτε ή ακόμα και με ποιον μιλάτε.

Η εταιρεία φυσικά, αποθηκεύει όλα σας τα δεδομένα μέχρι να τα διαγράψετε. Μετά από μια πρόσφατη αλλαγή που πραγματοποίησε, μπορείτε να διαγράψετε αυτόματα τα δεδομένα του Λογαριασμού σας στην Google μετά από 3 ή 18 μήνες.

Ας δούμε πως:

Η μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο στο λογαριασμό σας της Google αλλά και σε λογαριασμούς του G Suite.

Επισκεφθείτε αυτή την διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στην Google αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι. Θα ανοίξει η σελίδα ελέγχου δραστηριοτήτων. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση δραστηριότητας ή manage activity.

  Έξι δωρεάν, εκκινήσιμα προγράμματα antivirus

Στην επόμενη οθόνη, βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (Web & App activity). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει θα δείτε ότι η δραστηριότητα του ιστού και των εφαρμογών σας παρακολουθείται, και από προεπιλογή έχει ρυθμιστεί να αποθηκεύεται μέχρι να την διαγράψετε μόνοι σας.

Στην επιλογή αυτή, θα δείτε μια νέα που ονομάζεται “Επιλέξτε την αυτόματη διαγραφή” ή “Choose to delete automatically”. Κάντε click πάνω στην συγκεκριμένη ρύθμιση.

google

Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας δίνει δύο επιλογές για την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων σας. Οι επιλογές είναι για διαγραφή δεδομένων μετά από 18 μήνες αλλά και μετά από 3 μήνες. Αυτές είναι οι δύο μόνο επιλογές που υπάρχουν.

Επιλέξτε μία για να διαγράφετε αυτόματα τα δεδομένα της Google.

Φαίνεται ότι η Google θέλει να διατηρεί τα δεδομένα μας για τουλάχιστον 3 μήνες. Σύμφωνα με την εταιρεία τα δεδομένα αυτά της είναι απαραίτητα για να μας προτείνει σχετικό περιεχόμενο.

  Google vs Dolby Atmos και Vision: ετοιμάζει νέες ανοιχτές μορφές πολυμέσων

Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε τα δεδομένα σας με μη αυτόματο τρόπο και αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε καθημερινά. Είναι κουραστικό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος αν δεν θέλετε τα δεδομένα σας στους servers της Google για πολύ καιρό.

______________________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


29  +    =  34