Google Duo και Meet γίνονται μια εφαρμογή

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγχωνεύσει δύο από τις εφαρμογές της για βιντεοκλήσεις, το Duo και το Meet, σε μια ενιαία πλατφόρμα. Πολύ σύντομα, θα υπάρχει μόνο το Google Meet που η εταιρεία ελπίζει ότι θα κάνει σχεδόν όλα όσα χρειάζονται οι χρήστες.

google duo meet

Ενώνοντάς τις δύο εφαρμογές μαζί, η Google ελπίζει ότι θα λύσει μερικά από τα προβλήματα των σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας.

“Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι επιλέγουν ποιο εργαλείο θέλουν να χρησιμοποιήσουν, για ποιο σκοπό και σε ποιες συνθήκες”, αναφέρει ο Javier Soltero, επικεφαλής του Google Workspace.

Η ψηφιακή μας ζωή είναι γεμάτη με πολλές διαφορετικές εφαρμογές συνομιλίας, και η καθεμία έρχεται με τους δικούς της κανόνες και λίστα επαφών, μερικές για επαγγελματικούς σκοπούς και άλλες για προσωπικούς.

duo max

Η Google ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διευθύνσεις του Gmail και τους τηλεφωνικούς αριθμούς για να τα συγκεντρώσει όλα αυτά.

Ο Soltero κηρύττει αυτήν την ιδέα της “προσβασιμότητας” το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στην Google κάτι που οδήγησε την Google να ενσωματώσει το Meet και το Chat σε πολλές από τις άλλες υπηρεσίες της.

Είναι ένας καλός στόχος, αλλά έχει κόστος: η κυκλοφορία όλων αυτών των εφαρμογών έχει κάνει ορισμένες από τις υπηρεσίες της Google ακατάστατες και περίπλοκες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Meet έχει γίνει μια ισχυρή πλατφόρμα για συσκέψεις και ομαδικές συνομιλίες κάθε είδους, ενώ το Duo έχει παραμείνει περισσότερο σαν μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Η Google υπόσχεται λοιπόν ότι θα φέρει όλες τις δυνατότητες του Duo στο Meet και φαίνεται πεπεισμένη ότι αυτό θα λειτουργήσει.

Η Duo δεν θα αποσυρθεί ουσιαστικά. Η εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε αρχικά το 2016 σαν ένας εύκολος τρόπος πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων ένας προς έναν, κάνει μια σειρά από πολύ χρήσιμα πράγματα που δεν κάνει το Meet. Πρώτον, μπορείτε να καλέσετε κάποιον απευθείας —συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου του— αντί να χρησιμοποιεί την αποστολή συνδέσμων σε μια πρόσκληση. Η Duo έμοιαζε πάντα περισσότερο με το FaceTime παρά με το Zoom με αυτή την έννοια.

Καθώς οι δύο υπηρεσίες γίνονται μία, η Google θα χρησιμοποιεί την εφαρμογή Duo για κινητά σαν προεπιλογή. Πολύ σύντομα, η εφαρμογή Duo θα λάβει μια ενημέρωση που φέρνει λειτουργίες του Meet στην πλατφόρμα και αργότερα φέτος, η εφαρμογή Duo θα μετονομαστεί σε Google Meet. Η τρέχουσα εφαρμογή Meet θα ονομαστεί “Meet Original” και τελικά θα καταργηθεί.

Ακούγεται… μπερδεμένο, αλλά η Google ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει.

“Η εφαρμογή Duo για κινητά ήταν πολύπλοκη”, λέει ο Dave Citron, διευθυντής προϊόντων βίντεο της Google, “ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, όπου η συνδεσιμότητα δικτύου ήταν εξαιρετικά μεταβλητή”. Στον Ιστό, είναι διαφορετικά. Το Meet είναι η πολύ πιο ανεπτυγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, που αποτελεί τη βάση του νέου ενοποιημένου συστήματος. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, “η ιδέα είναι το 100% της λειτουργικότητας”, δήλωσε ο Citron.

Το Meet έχει ήδη ενσωματωθεί σε τόσες πολλές υπηρεσίες της Google που θα μπορούσε να γίνει ένας ουσιαστικός ανταγωνιστής του WhatsApp και του FaceTime σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη.

Θα δείξει…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
google,duo,meet

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).