Η Google λανσάρει το “Νέο Gmail”

Η Google μόλις έφερε στο Gmail για δοκιμή την νέα επικοινωνίας. Δείτε πως μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να την δοκιμάσετε.

google chat 1

Από πέρυσι η Google συζητούσε να μετατρέψει το Gmail, τη δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας, σε έναν ισχυρό σταθμό επικοινωνίας και εργασίας, με την εισαγωγή λειτουργιών συνομιλίας, βιντεοκλήσεων και Εγγράφων. Σε σημερινή ανακοίνωση της στον επίσημο ιστότοπο του Keyword, σηματοδοτεί την έναρξη του “Νέου Gmail”.

Η Google αποφάσισε για αρχή να κρατήσει απενεργοποιημένη την νέα δυνατότητα, για την πλειονότητα των χρηστών. Εάν δεν έχετε επιλεγεί από την εταιρεία ως μέρος του πειράματος, η πιθανότητα είναι ότι δεν θα δείτε τη νέα του Gmail.

Παρόλα αυτά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να την δοκιμάσετε, αρκεί να ανοίξετε τον κατάλληλο διακόπτη στις ρυθμίσεις του Gmail. Πάμε να δούμε πως:

1. Ανοίξτε το Gmail σας σε κάποιον browser.
2. Επιλέξτε το εικονίδιο του οδοντωτού τροχού για να εμφανίσετε ρυθμίσεις, και εκεί κάντε κλικ στην επιλογή “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”.
3. Μεταβείτε στη Συζητήσεις και Συσκέψεις.
4. Για να ενεργοποιήσετε τη νέα διεπαφή Gmail, επιλέξτε Google chat δίπλα στη Συζήτηση και μετά επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών.
Για να απενεργοποιήσετε τη νέα διεπαφή Gmail, αποεπιλέξτε το google chat και θέστε το Απενεργοποίηση ή το Google Hangouts (αν το χρησιμοποιούσατε).

google chat 2

Γυρνώντας στην κεντρική σελίδα του Gmail η νέα διεπαφή Gmail φορτώνεται αμέσως και ξεκινά ένας μικρός οδηγός χρήσης της νέας υπηρεσίας.

Μετά τον οδηγό να δείτε νέους χώρους αριστερά, τους Συζητήσεις και Αίθουσες. Το Συζητήσεις είναι η κύρια συνομιλίας και το Αίθουσες σάς επιτρέπει να συμμετέχετε σε αίθουσες συνομιλίας.

Η Google βελτίωσε την ενοποίηση της υπηρεσίας Εγγράφων. Εάν κάποιος δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο σε ένα έγγραφο, μπορείτε τώρα να το ανοίξετε “σε συνομιλία” για να το εμφανίσετε αμέσως. Αυτό δεν λειτουργεί προς το παρόν σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. εάν έχετε λάβει έναν σύνδεσμο σε ένα email ή ένα αναδυόμενο παράθυρο συνομιλίας.

Οι χρήστες του Gmail μπορούν να αλλάξουν την κατάστασή τους στην νέα διεπαφή, με τον διακόπτη στην επάνω δεξιά γωνία. Με ένα κλικ επάνω του εμφανίζει επιλογές για εναλλαγή από “αυτόματη” σε “μην ενοχλείτε” και “ορισμός μη ενεργός”.

Εκεί μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, π.χ. να παίζει ένας ήχος όταν φτάνει ένα νέο μήνυμα.

Συνοπτικά:
Οι χρήστες του Gmail που δεν θέλουν τη νέα διεπαφή μπορούν εύκολα να την απενεργοποιήσουν και όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν μπορούν να ξεκινήσουν και ας μην έχουν επιλεγεί από την εταιρεία.
Απομένει να δούμε για πόσο καιρό θα είναι διαθέσιμη αυτή η επιλογή. Από την πληρότητα της νέας δυνατότητας φαίνεται πιθανό ότι η Google πρόκειται να προωθήσει τη νέα λειτουργικότητα στο Gmail.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Google,Gmail,Meet,Συναντήσεις

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).