goolge maps

Το Google Maps πρόσθεσε τα δεδομένα των δημόσιων μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου

Google Maps
Google Maps

Η Google πάντα υπερηφανευόταν για τους χάρτες της (Google Maps), ένα εργαλείο στο οποίο έχει επενδύσει πολλά χρήματα αλλά και το οποίο έχει επίσης κοστίσει στην εταιρεία αρκετά σε πρόστιμα, λόγω του σκανδάλου Street View.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά όμως, η εταιρεία συνέχισε να χτίζει βήμα βήμα την εφαρμογή Google Maps και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία προσθήκη του Google Maps έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν συχνά με τη δημόσια συγκοινωνία, αλλά και ένα τεράστιο αριθμό τουριστών που χρησιμοποιούν κατά κόρον την δημόσια συγκοινωνία για τις μετακινήσεις τους. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά και τους χιλιάδες Έλληνες τουρίστες, μια και το Λονδίνο αποτελεί έναν συνηθισμένο προορισμό, ειδικά τις ημέρες των εορτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Google έχει προσθέσει περίπου 17.000 δρομολόγια και 34.000 σημεία στάσης και από ότι φάινεται πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες χαρτογράφησης που σχετίζονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  System Rescue CD 5.1.2 ISO διαθέσιμο για λήψη

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα λεωφορεία, τρένα, πλοία, μετρό, τραμ και υπόγειες συγκοινωνίεδς, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Φυσικά, όπως και σε πολλές άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, το Google Maps παρέχει ήδη πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η συγκεκριμένη ενημέρωση θα φέρει πολλά περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων αναχώρησης, πληροφοριών αλλάγης μέσου μεταφοράς, την απόσταση μεταξύ των στάσεων καθώς και ποιες διαδρομές έχουν τις λιγότερες μεταφορές ώστε κάποιος να μπορέσει εύκολα να μεταβεί στο προορισμό του στο συντομότερο χρόνο.

Πληροφορίες για τη Βόρεια Ιρλανδία, θα προστεθούν στο μέλλον, καθώς η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση σε αυτές τις πηγές δεδομένων ακόμα.

Για τα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Google Maps έχει προσθέσει και τα δρομολόγια από το National Express, αφού υπέγραψε μια συνεργασία με την Travelin, στην οποία συγκεντρώνονται τα στοιχεία από 1.500 τοπικούς και εθνικούς φορείς.

Η εν λόγω ενημέρωση της εφαρμογής δοθήκε στο Web, στο Android και στο iOS σήμερα το πρωΊ. Για να πάρετε τις κατευθύνσεις σε ένα συγκεκριμένο τόπο, θα πρέπει απλώς να πληκτρολογήσετε την τρέχουσα θέση σας και το σημείο που θέλετε να καταλήξετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το λεωφορείο από τις επιλογές μεταφοράς και το Maps θα σας δώσει μια σειρά επιλογών που θα δείχνει όλους τους τρόπους για να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο.

  Η Google πρόσθεσε επιτέλους ένα Time Zone Converter

Μπορείτε να επεξεργαστείτε ακόμα και τα δρομολόγια και να δηλώσετε το προτιμώμενο τρόπο μεταφοράς, όπως το λεωφορείο ή το μετρό.

Αν τώρα διερωτάστε πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα…. μάλλον θα περιμένετε πάρα πολύ. Οχι μόνο τα δεδομένα είναι σκορπισμένα σε 10 φορείς και δύσκολο να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο, αλλά ως γνωστό εμάς τους Έλληνες μας αρέσει η σταθερότητα των δρομολογίων, η ακρίβεια των χρόνων αναχώρης και άφιξης, καθώς επίσης μας διακρίνει και ο απόλυτος σεβασμός στον Κ.Ο.Κ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


33  +    =  38