Google You Owe Us αγωγή από ιδιοκτήτες iPhone: Προλαβαίνεις

Μια ομάδα καταναλωτών στη Βρετανία με το όνομα “Google You Owe Us” κατέθεσε μήνυση εναντίον της Google, γιατί ισχυρίζεται ότι η εταιρεία συλλέγει παράνομα προσωπικά δεδομένα από περισσότερους από πέντε εκατομμύρια χρήστες iPhone για να σερβίρει πιο συναφείς διαφημίσεις.Google

Η εικαζόμενη κατάχρηση των ρυθμίσεων απορρήτου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του saga γνωστού ως “Safari Workaround”, με την Google να κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε μια μέθοδο για να παρακάμψει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Safari και να ενεργοποιήσει τα cookie παρακολούθησης προκειμένου να σερβίρει στους χρήστες του iPhone πιο “προσωπικές” διαφημίσεις.

Η ομάδα εκτιμά ότι περίπου 5,4 εκατομμύρια καταναλωτές θα μπορούσαν να κερδίσουν αρκετές εκατοντάδες λίρες σας αποζημίωση και εκτιμούν ότι η Google θα πρέπει τελικά να συμφωνήσει με ένα πρόστιμο ύψους 2,7 δις δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο Richard Lloyd, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Which και κυβερνητικός σύμβουλος, αναφέρει ότι η Goοgle παραβίασε το άρθρο 4 του νόμου περί προστασίας δεδομένων του 1998 και ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση σύμφωνα με το άρθρο 13 του ίδιου νόμου.

Ο Lloyd αναφέρει ότι εάν εγκριθεί το κατηγορητήριο, θα επιτρέπεται στους πελάτες να συμπληρώνουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο, να παρέχουν τα στοιχεία τους για να λάβουν κάποια αποζημίωση στο πλαίσιο της αγωγής.

“Πιστεύω ότι αυτό που έκανε η Google ήταν απλά παράνομο. Οι ενέργειές τους έχουν επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες και θα ζητήσουμε από τα δικαστήρια να αποκαταστήσουν αυτή τη σημαντική παραβίαση. Με αυτή τη μήνυση, θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Google και σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες στη Silicon Valley ότι δεν φοβόμαστε να αντισταθούμε αν παραβιαστούν οι νόμοι.”

“Η Goοgle οφείλει σε όλους αυτούς τους θιγόμενους. Συνενώνοντας, μπορούμε να δείξουμε στην Google ότι δεν μπορούν να κάνουν λήψη των δεδομένων μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας και ότι, όσο μεγάλη και ισχυρή κι αν είναι, κανείς δεν μπορεί βρίσκεται πάνω από το νόμο.”

Ενώ η Goοgle δεν έχει εκδώσει κάποια δήλωση σχετικά με αυτήν την αγωγή, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει εναχθεί για το Safari Workaround.

Τον Μάρτιο του 2015, το Εφετείο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε ότι οι καταναλωτές είχαν το δικαίωμα να κινήσουν αδικοπραξία κατά της Goοgle για τη συλλογή των δεδομένων τους χωρίς άδεια.

Η Google ανέφερε τότε ότι ήταν “απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).