Η Google προσθέτει στίχους τραγουδιών στα αποτελέσματα αναζήτησης

H παρουσίασε την Δευτέρα που μας πέρασε την δυνατότητα να εμφανίζει στοίχους τραγουδιών στα .

lyrics google

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε στην μηχανή ς της Google τους στοίχους ενός τραγουδιού, για παράδειγμα αν κάνετε αναζήτηση της φράσης “Total eclipse of my heart lyrics” της Bonnie Tyler, θα εμφανιστεί πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησής σας οι στοίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Το νέο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το Billboard, είναι μέρος μιας συμφωνίας αδειοδότησης πολλών ετών με την εταιρεία LyricFind που έχει έδρα στο Τορόντο του Καναδά  και που θα οδηγήσει σε μια νέα πηγή εισοδήματος για τους μουσικούς και τους εκδότες.

Η νέα δυνατότητα είναι προσβάσιμη από σήμερα μόνο για τους χρήστες των ΗΠΑ, αν και η συμφωνία με την LyricFind φέρεται να περιλαμβάνει και διεθνή αδειοδότηση. Αν και οι όροι συμφωνίας δεν δημοσιεύτηκαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της LyricFind Κος Daρryl Ballantyne πιστεύει ότι θα είναι “μια σημαντική ροή εσόδων” που θα μπορούσε να ανέλθει σε εκατομμύρια για τις μουσικές εταιρείες και τους τραγουδοποιούς.

  Πρώτη απόφαση αποκλεισμού μέσω του 1.1.1.1 της Cloudflare

Ο Κος Ballantyne ανέφερε στην : “Όλα θα βασίζονται στην χρήση. Όσο περισσότερες θα είναι οι εμφανίσεις, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πληρώνονται”.

Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνετε κλικ σε έναν τρίτο ιστότοπο για να δείτε τους στίχους σε ένα τραγούδι. Μέχρι στιγμής η αναζήτηση στοίχων βασίζεται σε διάφορα bootleg που αν και εισπράττουν διαφημιστικά έσοδα δεν έχουν άδεια να δημοσιεύουν τους στίχους.

Και, φυσικά, η Google θα επωφεληθεί και από την σύνδεση που θα παρέχει σε κάθε πλήρη στίχο με το Google , όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν το τραγούδι.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).