Γιατί δεν πρέπει να γνωρίζει το Facebook την κάθε σας κίνηση

Το γνωρίζει πάρα πολλά για τους χρήστες του, και οι χρήστες του είναι πάρα πολλοί. Το γεγονός φυσικά είναι πάρα πολύ καλό για την εταιρεία. Στα που συλλέγονται συμπεριλαμβάνονται τα προσωπικά σας στοιχεία, οι επαφές, η πόλη διαμονής, τι μουσική και τι ταινίες προτιμάτε. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο “σερβίρισμα” πολύ σχετικών διαφημίσεων από το Facebook που έχει σαν στόχο την τσέπη σας.Facebook

Αυτό που ίσως έχετε παρατηρήσει σαν χρήστης του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, είναι ότι κατά περιόδους σας προτείνει άτομα που μπορεί να γνωρίζετε για να τα προσθέσετε στη λίστα των φίλων σας. Το ενδιαφέρον εδώ και το δυνητικά πολύ ανησυχητικό είναι ότι η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το ιστορικό της τοποθεσίας σας για να σας προτείνει νέους “φίλους.”

Το Fusion σημειώνει ότι το Facebook χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων, όπως επικαλυπτόμενα δίκτυα φίλων και ιστορικό θέσης (μην ξεχνάτε ότι το Facebook μπορεί να σας παρακολουθεί και μέσω του τηλεφώνου σας) και να σας συστήσει νέα άτομα για να προσθέσετε στους φίλους σας.

Αυτό θα φυσικά θα μπορούσε να είναι πολύ καλό σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν συναντάς για λίγο κάποιον σε ένα πάρτι ή στο γυμναστήριο και θέλετε να τον ξαναδείτε, το Facebook μπορεί να εντοπίσει ότι βρεθήκατε στο ίδιο μέρος και να σας προτείνει να γίνετε φίλοι.

  Εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα - επιτυχημένες οι δοκιμές

Τι γίνεται όμως αν έτυχε να βρεθείτε κοντά σε που δεν θα θέλατε να συναντήσετε ποτέ ξανά; Τι γίνεται αν βρεθείτε με ανθρώπους που δεν θέλετε να μάθουν πληροφορίες σας μέσω των κοινωνικών δικτύων;

To Fusion ανέφερε διάφορα παραδείγματα, όπως από μια συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών, όπου οι άνθρωποι θέλουν να συμμετέχουν εμπιστευτικά, ή από μια κλινική αμβλώσεων και πολλά πολλά άλλα.

Αυτός βέβαια είναι μόνο ένας από τους πραγματικούς κινδύνους του να παραδίδεται τα δεδομένα σας σε εταιρείες με αντάλλαγμα δωρεάν υπηρεσίες: δεν ξέρεις πώς και που μπορεί να καταλήξουν να χρησιμοποιούνται, και οι συνέπειες μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανείς.

Σίγουρα, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για αυτές τις χρήσεις των μας, και ίσως βρούμε το δίκιο μας. Όμως, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης των συνδεδεμένων υπηρεσιών και την αύξηση της εξάρτησή μας από αυτές, είναι δύσκολο να καλύψουμε ότι κάνουμε στο . Αυτό καθιστά πολύ εύκολη τη συλλογή δεδομένων και στη συνέχεια έρχεται ο εντοπισμός και η παρενόχληση.

Για να απαγορεύσετε στο Facebook να παρακολουθεί την τοποθεσία σας στο τηλέφωνό σας, από μενού Ρυθμίσεις λογαριασμού, βρείτε το “Τοποθεσία” και απενεργοποιήστε το “Ιστορικό τοποθεσίας.”

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).