Το χαρακτηριστικό ασφαλούς περιήγησης της Google ή Google Safe Browsing φαίνεται ότι γίνεται πιο αυστηρό για τους κατ ‘επανάληψη παραβάτες.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Google ανακαλύπτει και προστατεύει από sites που θέτουν σε κίνδυνο τους τελικούς χρήστες, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε αυτά. Έτσι τα ύποπτα sites για εξαπάτηση χρηστών, μέσω malware, ανεπιθύμητο λογισμικό, phishing ή άλλες τακτικές social engineering, μπλοκάρονται από την υπηρεσία.
«Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε παρατηρήσει ότι ένας μικρός αριθμός ιστοσελίδων που παύουν να βλάπτουν τους χρήστες για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταφέρνουν να απομακρύνουν τις ειδοποιήσεις του Google Safe Browsing. Στη συνέχεια επανέρχονται και πάλι με επιβλαβείς δραστηριότητες,” αναφέρει ο Brooke Heinichen, του Safe Browsing Team.
Έτσι από σήμερα, μόλις η Ασφαλής περιήγηση κρίνει ότι μια ιστοσελίδα είναι ένα “υπότροπος”, ο webmaster της σελίδας θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 30 ημέρες για να είναι σε θέση να ζητήσει επανεξέταση από το Search Console.
Ο Heinichen διαβεβαίωσε επίσης ότι οι διαχειριστές ιστοσελίδων που έχουν δηλώσει ότι το site τους είναι hacked, και συνηθίζουν να το κάνουν επανειλημμένα δεν θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
Έτσι, αυτή η κίνηση κατά κάποιο τρόπο είναι και μια απαλή ώθηση στο να λάβουν οι διαχειριστές ιστοσελίδων πιο σοβαρά την εξασφάλιση των ιστοσελίδων τους.