Απετράπη βιαιοπραγία σε βάρος Πανεπιστημίου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Άμεσες και αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την αποτροπή εκδήλωσης βιαιοπραγίας σε βάρος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας.

greek cyber crime unit

Ειδικότερα, πριν τρεις ημέρες (4-7-), οι Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική . Όπως προέκυψε το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για την παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι ημεδαπός του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ψηφιακό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας – του τόπου κατοικίας του ημεδαπού φοιτητή – τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων .

  Θέλετε να βγάλετε ΑΦΜ; Πρέπει να δώσετε τα στοιχεία σας στην Microsoft

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


86  +    =  94