Πως αντέδρασε ο κόσμος μετά τις διαρροές με τις δράσεις της NSA

Πλησιάζουμε στην επέτειο του ενός έτους για τις διαρροές του Snowden, και μάλλον τα μηνύματα φαίνεται να είναι ελπιδοφόρα (με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τους κρυμμένους “άσσους” της NSA). Αν και δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της NSA, τουλάχιστον, η διαδικτυακή κοινότητα φαίνεται να έχει μάθει προστατεύει καλύτερα τον εαυτό της.
secure inet

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την καναδική εταιρεία διαχείρισης ευρυζωνικών συνδέσεων, την Sandvine, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες συνδέσεις για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κατά το 2013, το εύρος ζώνης που καταναλώνεται από την κρυπτογραφημένη κίνηση έχει διπλασιαστεί στη Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη βέβαια και τη Λατινική Αμερική έχει τετραπλασιαστεί, όπως επισημαίνει TorrentFreak.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη, όπου το ποσοστό της κρυπτογραφημένης κίνησης στο Διαδίκτυο ήταν 1,47% πέρυσι, σήμερα έχει φτάσει αισίως στο 6.10%. Στη Βόρεια Αμερική, το ποσοστό της κρυπτογραφημένης κίνησης στο Διαδίκτυο έφτασε φέτος στο 3,80%, από το περσινό 2,29%. Στη Λατινική Αμερική, το εύρος ζώνης που καταναλώνεται από συνδέσεις SSL αυξήθηκε στο 10,37% μέσα σε ένα χρόνο, από ένα μόλις 1,80%.

Φυσικά, ακόμα κι τώρα, τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά, και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε. Σε ένα ουτοπικά ιδανικό μέλλον θα χρησιμοποιούμε όλοι κρυπτογραφημένες συνδέσεις, αλλά όπως αναφέραμε, είμαστε ακόμα πολύ μακριά. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η τάση τα επόμενα χρόνια. Βέβαια μην περιμένετε ότι η NSA από την πλευρά της θα παραμένει άπραγη και να το βλέπει απλά να συμβαίνει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).