HP Ηellas Δωρεά χρήσης υπολογιστικής υποδομής & υπηρεσιών

Σε δωρεά υπολογιστικής υποδομής και υπηρεσιών προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΓΓΠΣΔΔ προχωρά η Hewlett Packard Enterprise (HPE) Ηellas, ανταποκρινόμενη στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Η HPE συμβάλλει στην πρωτοβουλία DigitalSolidarityGR του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαθέτοντας υποδομές για τον εξοπλισμό “end to end” ενός συγχρόνου Data Center.

hp

Αναλυτικότερα η προσφορά αφορά:

• 32 Modular Servers με περισσότερους από 400 επεξεργαστικούς πύρινες και 6,5ΤΒ μνήμης.

• Κεντρικό αποθηκευτικό σύστημα Hybrid Flash χωρητικότητας 150ΤΒ.

• Δικτυακή υποδομή 10GbpsΕπιπλέον, η HPE αναλαμβάνει την εγκατάσταση και συντήρηση της υποδομής, καθώς και την τεχνική υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα με εξειδικευμένος μηχανικούς, χωρίς κόστος.

Ο εξοπλισμός θα διατεθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για διάστημα έξι μηνών με δυνατότητα παράτασης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, λόγω των συνθηκών. Θα παραδοθεί στο Υπολογιστικό Κέντρο της ΓΓΠΣΔΔ και αφού εγκατασταθεί και παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της υπεύθυνης Διεύθυνσης, θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των χρηστών για τηλεργασία που έχουν προκύψει με την εμφάνιση της πανδημίας.

  H Foxconn ετοιμάζεται για τη ζωή μετά την Apple

Ειδικότερα, οι πόροι του συστήματος είναι αρκετοί να υποστηρίξουν 1500-2000 απομακρυσμένους χρήστες αυξημένων απαιτήσεων σε εικονικό περιβάλλον εργασίας (VDI) με πλήρη, ελεγχόμενη και ασφαλή πρόσβαση στις κρίσιμες εφαρμογές που θα επιλεγούν.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυνατότητα της επιχειρησιακής συνέχειας χωρίς περιορισμούς σε ένα πολύ κρίσιμο λόγω των συγκυριών κομμάτι της Δημόσιας διοίκησης με προφανή οφέλη τόσο για τον κρατικό μηχανισμό όσο και για τους πολίτες. Έρχεται δε να ενισχύσει σημαντικά μια ήδη εγκατεστημένη και σε πλήρη λειτουργία υποδομή της ΓΓΠΣΔΔ που επιτρέπει την τηλεργασία σε υπαλλήλους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και της Α.Α.Δ.Ε.

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Managing Director Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε:

«Για την HPE, η μεγαλύτερη υπόσχεση της τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το καλό που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Κάνοντας πράξη αυτή τη δέσμευσή μας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη και δυσχερή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να συμπαραταχθούμε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της».

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =