Ο Νόμος του Murphy και το iGuRu.gr

Ο Νόμος του Murphy στην πραγματικότητα είναι μια σειρά από κανόνες οι οποίοι αναφέρονται στη φράση «Αν μπορεί κάτι να πάει στραβά, θα πάει.

Κάτι τέτοιο αντιμετωπίσαμε σήμερα στο iGuRu.gr. Ας αναφέρουμε όμως μερικούς από τους νόμους του Murphy και ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:

Τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Τα πάντα διαρκούν περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις.
Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει στραβά, θα είναι αυτό που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζημιά.
Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα εμφανιστεί και ένας πέμπτος.
Κάθε λύση γεννάει ένα καινούριο πρόβλημα.

Νόμος του Murphy η αρχή: Εδώ και αρκετό καιρό, ένα plugin και συγκεκριμένα ένα SEO plugin, μας παρουσίαζε ένα μικρό-προβληματάκι css. Το γραφικό περιβάλλον δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε στο back-end.Murphy

Επειδή δεν ήταν κάτι το οποίο προκαλούσε δυσλειτουργικότητα στο το είχαμε αφήσει γιατί όποτε το πιάναμε μια έφτιαχνε και μια χαλούσε. Το ακατανόμαστο plugin πήρε μια πριν από μια εβδομάδα, αλλά η νέα έκδοση ήταν αδύνατο να λειτουργήσει.

Αποφασίσαμε να καλέσουμε τον πλέον “ειδικό” να μας πει την γνώμη του για τα μυστήρια που συναντούσαμε στο plugin που ανέπτυξε. Ναι καλέσαμε τον developer που έγραψε το plugin na μας δώσει τα φώτα του.

Εδώ και μια εβδομάδα δεν είχαμε νέα του, αν και τον “βλέπαμε” να μπαινοβγαίνει στο site. Σήμερα όμως και μάλλον λόγω του ότι είναι δευτέρα, μπήκε αποφασισμένος να το φτιάξει.

Και τα κατάφερε!

Το plugin λειτούργησε, ο dev πήγε για ύπνο, και τα μηνύματα άρχισαν να έρχονται σωρηδόν από Twitter και Facebook.

Το site αρχικά δεν εμφάνιζε παρά μόνο το background, μετά επανήλθε μία δημοσίευση, και μετά επανήλθαν όλες αλλά δεν άνοιγε καμία… Να μην ξεχάσω και το ότι ήταν αδύνατο να αλλάξει κάποιος .

Επίσης σαν ψιλά γράμματα (για τον τελικό χρήστη) τα δεν εμφάνιζαν κανένα τίτλο, και οι δημοσιεύσεις της σελίδας δεν εμφανιζόταν στο ….

Η λύση:

Διαγράψαμε κάθε λογαριασμό που είχαμε δημιουργήσει στον super duper dev, και περάσαμε την βάση από την αρχή, έτσι γιατί δεν είχαμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ελπίζουμε όλα να σταματήσουν εδώ…

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).