Το Internet Archive διαθέτει 1,3 Terabytes χαμένης μουσικής του MySpace

Η χαμένη μουσική που υπήρχε κάποτε στο MySpace, είναι πλέον διαθέσιμη από το Internet Archive που αισίως φτάνει σε μέγεθος τα 1,3 Terabytes.

Το MySpace, ο κάποτε μεγαλύτερος και δημοφιλέστερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιήθηκε από πολλούς χρήστες στις πρώτες μέρες του διαδικτύου για τη φιλοξενία μουσικής.

Οι χρήστες του MySpace μπορούσαν να φορτώσουν μουσική στην υπηρεσία. Τα πράγματα στο διαδίκτυο άλλαξαν και το MySpace αντικαταστάθηκε από το Facebook και από άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Η μουσική που οι χρήστες είχαν ανεβάσει στο MySpace, ήταν ακόμα διαθέσιμη στον ιστότοπο μέχρι πρόσφατα, αλλά καθώς η εταιρεία άλλαξε πρόσφατα διακομιστές, έχασε την πρόσβαση σε όλα τα τραγούδια, στις φωτογραφίες και στα βίντεο που είχαν ανέβει στον ιστότοπο, πριν από το 2015.

Το MySpace προφανώς δεν είχε αντίγραφα ασφαλείας και έτσι στο παιχνίδι μπήκε το Internet Archive. Το Internet Archive πήρε τα χέρια του ένα μέρος του  αρχείου μουσικής του MySpace και το ανέβασε στους servers του. Το αρχείο έχει μέγεθος περίπου 1,3 Terabytes και αποτελεί μια τεράστια συλλογή 490.000 τραγουδιών mp3, που οι χρήστες του MySpace ανέβασαν στην υπηρεσία δικτύωσης μεταξύ 2008 και 2010.

  Samsung Electronics τηλεόραση UHD S9 με 40.000 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε ολόκληρο το αρχείο μέσα από τον ιστότοπο Archive.org. Το MySpace Dragon Hoard μπορεί επίσης να κατέβει είτε απευθείας ή ως αρχείο torrent.

Ωστόσο, η περιήγηση στα 144 zip αρχεία, δεν εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη ή το όνομα του τραγουδιού. Κατά την περιήγηση βλέπετε μόνο μακρές λίστες με ονόματα αρχείων. Υπάρχει ένα αρχείο μεταδεδομένων που παρέχει πληροφορίες, αλλά η σύνδεσή του με τα πραγματικά αρχεία είναι αρκετά δυσπρόσιτη.

Έχει δημιουργηθεί ένα εργαλείο που ονομάζεται Hobbit και λειτουργεί ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ως εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε τραγούδια που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε ένα αρχείο ή για να μάθετε αν ορισμένα αρχεία περιλαμβάνονται στο Archive.

Απλά φορτώστε το Hobbit σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και πληκτρολογήστε ένα όνομα τραγουδιού ή όνομα καλλιτέχνη για να λάβετε όλα τα τραγούδια που ταιριάζουν στην αναζήτησή σας. Η πρώτη αναζήτηση θα διαρκέσει αρκετά, αλλά οι επακόλουθες αναζητήσεις είναι γρήγορες και ανώδυνες.

  Steve Wozniak: ένα iPhone χωρίς υποδοχή ακουστικών θα απογοητεύσει

Μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε τραγούδι. Μερικά από τα τραγούδια, ειδικά αυτά των εμπορικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, είναι απλά clips και όχι ολόκληρο το τραγούδι.

Το αρχείο είναι χρήσιμο για τους χρήστες του MySpace που έχασαν τραγούδια που είχαν ανεβάσει μεταξύ 2008 και 2010, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να θυμούνται τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη. Όλοι οι άλλοι μπορούν απλά να παίξουν τραγούδια χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ή να κάνουν λήψη του αρχείου.

Το Internet Archive φιλοξενεί ένα θησαυρό που δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο Διαδίκτυο ή αλλού. Και δεν αρκείται μόνο στο υλικό του MySpace, αλλά αν ψάξετε σε διάφορα σημεία του ιστοτόπου του, θα βρείτε αποθηκευμένα παλιά Winamp Skins , arcade παιχνίδια , παλιά περιοδικά για υπολογιστές και παιχνίδια , καθώς και κλασικά παιχνίδια DOS  και C-64.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


45  +    =  55