Και το Avira προσθέτει ένα crypto miner στα προϊόντα της

Και το antivirus πρόγραμμα προσθέτει ένα εξορυκτή κρυπτονομισμάτων στον κώδικά του.

Avira,Norton,crypto,miner

Μαζί με το που την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι προσθέτει ένα νέο στοιχείο, που ονομάζεται Norton Crypto, και κάνει εξορυξη κρυπτονομισμάτων από τους υπολογιστές των πελατών του, φαίνεται ότι και το Avira κάνει το ίδιο.

Άλλωστε και τα δύο προγράμματα ανήκουν στην ίδια εταιρεία, την NortonLifeLock. Με το Avira Crypto, οι coin-miners μπορούν τώρα να μετατρέψουν τον χρόνο αδράνειας στους υπολογιστές τους σε ευκαιρία να κερδίσουν ψηφιακό νόμισμα.

Η εταιρεία δημιούργησε ένα FAQ στον ιστότοπο υποστήριξής της, που παρέχει μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την νέα λειτουργία. Σύμφωνα με το FAQ, η Avira Crypto εξορύσσει Ethereum σε συστήματα και συνοδεύεται από ένα προσωπικό πορτοφόλι (όπως άλλωστε και το Norton).

Η Avira δεν αποκαλύπτει πόσο (αν υπάρχει) από το εξορυγμένο νόμισμα θα παρακρατεί για τον εαυτό της. Ενώ το Norton αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παίρνει το 15% του κερδισμένου νομίσματος από χρήστες του Norton Crypto.

  Linux διανομές: ποια και γιατί

Η συμμετοχή στα Avira Crypto και Norton Crypto είναι εθελοντική. Το εάν η εξόρυξη είναι κερδοφόρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και της φθοράς του υλικού.

Και οι δύο εταιρείες έχουν επικριθεί για την ενσωμάτωση στοιχείων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ουσιαστικά μέχρι στιγμής όλα τα προϊόντα ασφαλείας απέκλειαν κακόβουλες προσπάθειες εκτέλεσης crypto miners, σε υπολογιστές πελατών. Η ενοποίηση αυτή μπορεί να προσθέσει ένα κομμάτι εσόδων για την εταιρία NortonLifeLock, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη φήμη της.

Προς το παρόν η πιο πρόσφατη έκδοση του Avira Free (10 Ιανουαρίου 2022) δεν περιλαμβάνει το Avira Crypto. Ίσως κυκλοφορήσει όπου να’ ναι ή απλά προς το παρόν περιορίζεται σε πελάτες από συγκεκριμένες περιοχές.

Avira,Norton,crypto,miner

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  2  =