Microsoft ξαφνικά επιτρέπει την εφαρμογή CCleaner

Η εφαρμογή CCleaner της Piriform, ήταν ένα πολύ δημοφιλές βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης των Windows. Το τελευταίο διάστημα όμως έχουν συμβεί διάφορα πολύ ανησυχητικά από την εταιρεία ανάπτυξης.

Τα νέα λοιπόν είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται στο Microsoft Store για τα Windows 11. Το εργαλείο μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμο για όλους.ccleanerstore

Αυτή η νέα προσθήκη στο Store είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς το CCleaner, μεταξύ άλλων λογισμικών καθαρισμού μητρώου, είχε ένα μεγάλο ιστορικό διαμάχης με την Microsoft.

Όπως πριν από δύο χρόνια περίπου, γύρω στον Αύγουστο του 2020, το Windows Defender της Microsoft άρχισε να επισημαίνει το CCleaner σαν μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή (PUA από το Potentially unwanted application), καθώς το CCleaner περιείχε κι άλλο λογισμικό που δεν ήταν της Piriform όπως:

 • Google Chrome
 • Google Toolbar
 • Avast Free Antivirus
 • AVG Antivirus Free

Από τότε η εφαρμογή CCleaner, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που έπεισαν ορισμένους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εντελώς την εφαρμογή ή να μεταβούν σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η εταιρεία από Redmond άλλαξε αργότερα το κακόβουλο λογισμικό της εφαρμογής CCleaner από PUA:Win32/CCleaner se PUA:Win32/PiriformBundler. Εντελώς συμπτωματικά, τα πακέτα του λογισμικού που περιείχε ο installer της εφαρμογής CCleaner περιείχαν ανταγωνιστικές εναλλακτικές των προϊόντων της Microsoft.

Το νέο Microsoft Store φέρνει πολλές ενημερώσεις πολιτικής που το κάνουν πολύ πιο ελκυστικό σε τρίτους προγραμματιστές λογισμικού.

Για παράδειγμα, μία από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές αφορά τα προγράμματα περιήγησης, καθώς η Microsoft τους επιτρέπει πλέον να δημοσιεύονται στο Microsoft Store.

Αυτή η αλλαγή έγινε δεκτή με πολύ ενθουσιασμό από προγραμματιστές όπως η Mozilla και η Opera, οι οποίοι έχουν διαθέσει ήδη τα προγράμματα περιήγησής τους στο Microsoft Store. Η Google αναμένεται επίσης να φέρει το Chrome κάποια στιγμή φέτος.

Και ενώ λέμε για τον CCleaner στο Microsoft Store, φαίνεται ότι υπάρχει μια άλλη εφαρμογή που υποδύεται το CCleaner και ονομάζεται “PCCleaner“. Η επίδοξη εφαρμογή χρησιμοποιεί μάλιστα και το πραγματικό λογότυπο του CCleaner.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
ccleaner,microsoft,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
 1. Εδώ επιτρέπουν την Αλέξα του Μπέζου, στο Ccleaner θα μασήσουν ;

  Όλα αυτά όμως, με μαθηματική ακρίβεια, φέρνουν όλο και πιο κοντά την όχι και μακρινή χρονικά συνένωση google, microsoft, facebook και προφανώς και της apple (που για κάποιο καιρό ήταν [;] ανταγωνιστής τους.

  Στο περιθώριο ο Linus που μάλλον έχει κρίση ταυτότητας μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει με το δικό του εργαλείο.

  • η συγκεκριμένη ενοποίηση ίσως υπάρχει ήδη αν βάλεις όλες τις εταιρείες μαζί κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ, και μάλιστα υπό το μικροσκόπιο της NSA.

  • Ρε παιδιά φταίει μόνο η Αμερικανική Τεχνολογία ; Εμείς οι Ευρωπαίοι ; Που είναι το δικό μας Σύστημα Ανάπτυξης μέσα στο DOS?..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).