Alexa σε υπολογιστή με Windows 11/10

Η γνωστό και ως Alexa είναι ένας εικονικός βοηθός της Amazon που όμως μπορεί να εγκατασταθεί στα Windows 10/11 μέσω του Microsoft Store.

alexa microsoft store

Η Alexa είναι ο εικονικός φωνητικός βοηθός που βασίζεται σε σύννεφο που αναπτύχθηκε από την Amazon. Κάτι με τον αντίστοιχο Βοηθό της . Αρχικά, η τεχνολογία περιοριζόταν στα έξυπνα ηχεία Amazon Echo, αλλά αργότερα εισήχθη σε αρκετές έξυπνες συσκευές της εταιρείας.

Μπορείτε όμως να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε την Alexa στα Windows; Ναι, μπορείτε. Η Alexa, μπορεί μέσω φωνητικής αλληλεπίδρασης, να παίξει , να δημιουργήσει λίστες υποχρεώσεων, να σας παρέχει αναφορές καιρού και κυκλοφορίας, να αναπαράγει ειδήσεις, να ορίζει ξυπνητήρια και πολλά άλλα.

Πρόσφατα, η Amazon κυκλοφόρησε τη λειτουργία Alexa Show Mode για επιλεγμένους υπολογιστές Lenovo, αλλά στη συνέχεια έγινε διαθέσιμη για όλους τους υπολογιστές με Windows. Αν δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Alexa στον υπολογιστή σας με /10. Να σας ενημερώσουμε ότι δεν μιλάει Ελληνικά.

Βήμα 1:
Καταρχήν για να κατεβάσετε το Alexa μεταβείτε στο Κατάστημα της Microsoft και κάντε κλικ στο Get (Λήψη). Κατεβάστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2:
Πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Amazon. Αν δεν έχετε δημιουργήστε έναν.

Κατά την εγκατάσταση θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Wake Word ή όχι. Εάν το απενεργοποιήσετε, πρέπει να κάνετε κλικ για να αρχίσετε να μιλάτε με την Alexa και εάν το ενεργοποιήσετε, πρέπει απλώς να πείτε Alexa και μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε φωνητικές εντολές. Συνιστάται να το ενεργοποιήσετε για καλύτερη εμπειρία, αλλά απλώς να θυμάστε ότι μπορεί να χρησιμοποιεί λίγη περισσότερη μπαταρία στον φορητό υπολογιστή σας.

Επίσης, επειδή είναι φωνητική βοήθεια, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε στην εφαρμογή να χρησιμοποιεί το μικρόφωνό σας, ακόμα και όταν η εφαρμογή είναι ελαχιστοποιημένη ή εκτελείται στο παρασκήνιο. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή και προχωρήστε.

Βήμα 3:
Στο επόμενο βήμα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εκτελείται η εφαρμογή Alexa όταν συνδέεστε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να το καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών, εάν θέλετε γρήγορη πρόσβαση στην εφαρμογή ή αλλιώς μπορείτε απλώς να την αφήσετε να εκτελείται στο παρασκήνιo.

Βήμα 4:
Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή στον υπολογιστή σας, είναι έτοιμη να λάβει τις εντολές σας. Όπως γνωρίζουμε η Alexa είναι ένας εικονικός βοηθός που βασίζεται στη φωνή, πρέπει απλώς να πείτε Alexa και να αρχίσετε να δίνετε τις φωνητικές εντολές. Ας δούμε τι μπορεί να κάνει η Alexa στον υπολογιστή σας.

  Κατεβάστε μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα για τα βίντεό σας

Τι μπορείτε να κάνετε με την Alexa στον υπολογιστή σας;
Η κύρια οθόνη είναι αρκετά απλή. Δείχνει όλα όσα μπορεί να κάνει η Alexa για εσάς. Όπως οποιαδήποτε άλλη έξυπνη συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να :

  • Αναπαραγωγής μουσικής, podcast ή οποιασδήποτε ροής,
  • Δημιουργήστε Smart Home με την Alexa στον Windows υπολογιστή σας
  • Επικοινωνήστε με την Alexa
  • Δημιουργήστε μια λίστα υποχρεώσεων
  • Ορίσετε ξυπνητήρια και υπενθυμίσεις
  • Άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε με την Alexa σε Windows υπολογιστή

Μπορείτε επίσης απλά να ρωτήσετε την Alexa, ποια είναι η σημερινή ημερομηνία, ποια είναι η ώρα αυτή τη στιγμή ή ποια είναι η θερμοκρασία σήμερα.

Παρατηρήσεις επί των παραπάνω:
α. Όσο αναφορά την αναπαραγωγή μουσικής και δεδομένου ότι είναι μια εφαρμογή από την Amazon, χρησιμοποιεί μόνο τη μουσική της Amazon και όχι άλλες εφαρμογές ροής ήχου όπως το Spotify, το Gaana ή το Pandora. Μπορείτε, ωστόσο, να συντονιστείτε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

β. Αν έχετε έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας που έχουν την δυνατότητα να μιλούν με την Alexa, τότε μπορείτε να τις διαχειριστείτε φωνητικά μέσα από τον υπολογιστή σας

γ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την Alexa στο Android Κινητό σας τηλέφωνο. Το link για κατεβάσετε το λογισμικό από το Google Play είναι εδώ. Έτσι αν ορίσετε ξυπνητήρια και υπενθυμίσεις ο υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι ανοικτός και εσείς να είστε κοντά του για να δείτε την υπενθύμιση. Ενώ με το κινητό τα πράγματα είναι πιο απλά.

γ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τις άλλες ικανότητες της Alexa, όπως να διασκεδάσετε με ένα ηχητικό βιβλίο, να ελέγξετε τις ταινίες και τις ώρες προβολής στην περιοχή σας, να της ζητήσετε να σας πει ένα αστείο ή να κάνετε κουβέντα μαζί της. Αν βαριέστε μπορείτε να τις ζητήσετε μία πρόκληση, αλλά δείξτε προσοχή τι θα σας προτείνει γιατί σε μία 10χρόνη της είπε να πάθει ηλεκτροπληξία.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι όπως και ο βοηθός της Google, η Alexa δε μιλάει Ελληνικά. Ότι πείτε και ότι ακούσετε θα πρέπει να είναι στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Ισπανικά.

Alexa,Amazon

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Alexa is nothing more than a Web Phishing Machine .12 years ago was pretending the worlds Domain analyser Expert using the google cookies…this was the beginning,If you in E.U follow the instructions..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).