Ψηφιακός βοηθός προτείνει σε 10χρονο να αυτοκτονήσει

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος ψηφιακός βοηθός σας προτείνει να βάλετε το δάκτυλο στην πρίζα; Αυτό πρότεινε η Amazon Alexa ως πρόκληση σε ένα 10χρονο κορίτσι.

Amazon,Alexa

Μια ιδιοκτήτρια της έξυπνης συσκευής Amazon Echo έμεινε σοκαρισμένη όταν η Alexa πρότεινε στην 10χρονη κόρη της μια επικίνδυνη πρόκληση.

Για όσους δεν γνωρίζουν στις διάφορες έξυπνες συσκευές υπάρχουν πλέον “εικονικοί βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη”, όπως η Alexa. Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι ηχεία όπως το Echo, ή το Echo Dot και το Amazon Tap, τα οποία διαθέτουν πληθώρα δυνατοτήτων. Κάτι αντίστοιχο της Cortana που έχουν τα Windows ή του έξυπνου βοηθού της Google που υπάρχει στα τηλέφωνα Android.

Η βοήθεια που προσφέρουν οι εικονικοί βοηθοί είναι συνήθως φωνητικές εντολές, αλλά επίσης περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα οι χρήστες να παίζουν απλά λεκτικά παιχνίδια ή να ζητούν «προκλήσεις» κατά παραγγελία.

Όταν όταν ιδιοκτήτης μίας τέτοιας συσκευής (της Amazon Echo), δεν έχει κάτι να κάνει και βαριέται, δεν είναι ασυνήθιστο να ρωτήσει την Alexa, «πες μου μια πρόκληση να κάνω». Συνήθως σε ένα τέτοιο ακουστικό αίτημα το AI δίνει στον χρήστη μια ερώτηση κουίζ ή μια παρόμοια αθώα δραστηριότητα.

Amazon,Alexa

Αλλά αυτό δεν ίσχυσε για το δεκάχρονο κορίτσι της Kristin Livdahl που της πρότεινε μια μάλλον θανατηφόρα πρόκληση:

«Η πρόκληση είναι απλή», είπε η Alexa. “Συνδέστε έναν φορτιστή τηλεφώνου σε μία πρίζα τοίχου και περίπου στα μισά της διαδρομής του φις, αγγίξτε με ένα σεντς στα εκτεθειμένα δόντια”.

Ευτυχώς ήταν μπροστά η μητέρα της και την πρόλαβε να μην πραγματοποιήσει την πρόκληση. Το θέμα ανέβηκε στο Twitter και έγινε viral. και φυσικά έφτασε μέχρι την εταιρεία Amazon όπου αν και δεν ανάφερε τι προκάλεσε αυτήν την συμπεριφορά, δήλωσε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Φαίνεται όμως ότι η απάντηση πρόκλησης προήλθε αυτόματα από την Alexa, μέσα από μια ανάρτηση του ourcommunitynews.com από τον Ιανουάριο του 2020, που υπήρχε ως μέρος μιας επικίνδυνης «outlet challenge» του TikTok τότε.

Σημειώστε, ότι η σύνδεση ενός φορτιστή τηλεφώνου ή οποιουδήποτε gadget «στα μισά» σε μια πρίζα και το άγγιγμα του μετάλλου με το χέρι σας, αποτελεί κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς λόγω σπινθήρων και ηλεκτρικών τόξων .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
Amazon,Alexa

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).