Τα εργαλεία του Kali Linux στο Ubuntu!


Πολλές φορές αρκετοί από εμάς μπήκαμε στο τρυπάκι να πειραματιστούμε με εξειδικευμένα εργαλεία της διανομής Kali για να βρούμε κωδικούς WiFi κτλ. Αυτό όμως απαιτούσε μια χρονοβόρα διαδικασία. Ή έπρεπε να κατεβάσουμε ολόκληρο το .iso του Kali, να το περάσουμε σε κάποιο Virtual Machine που ουσιαστικά είναι ολόκληρη η διαδικασία format. Ή έστω αν δεν κάναμε αυτό, να το διαμορφώσουμε σε κάποιο USB drive και να κάνουμε συνέχεια reboot για να μπούμε και να βγούμε από το USB.

Και για τους 2 προηγούμενους τρόπους δεν έχει σχέση πιο λειτουργικό έχουμε σαν main. Είτε αυτό είναι Windows είτε είναι Ubuntu, η διαδικασία είναι η ίδια. Βέβαια, γνώμη μου, δεν χρειάζεται ένας μέσος χρήστης να έχει σαν main OS το Kali, γιατί η συγκεκριμένη διανομή, είναι μια εξειδικευμένη διανομή. Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για να “παίξουμε” είναι πολύ λίγα. Οπότε δεν αξίζει να έχουμε σαν λειτουργικό σύστημα, ένα σύστημα μόνο για να ψάχνουμε τους κωδικούς των γειτόνων μας!

Το άρθρο απευθύνεται σε όποιους από εσάς έχουν σαν main λειτουργικό το Ubuntu, ή τρέχουν Ubuntu σε Virtual Machine.

Kali

Πως θα σας φαινόταν αν μέσω του Terminal μπορούσατε να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία του Kali; Μια μέθοδος που συνδυάζει, διασκέδαση, αφού τρέχετε ένα λειτουργικό που μπορεί να κάνει πλέον τα πάντα. Και παράλληλα πειραματισμούς και δεξιότητες των εργαλείων μια εξειδικευμένης διανομής!

Μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση τα εργαλεία του Kali Linux με τον παρακάτω τρόπο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι το σύστημά μας να είναι ενημερωμένο. Τα προαπαιτούμενα είναι ανοίγουμε το τερματικό μας (CTRL+ALT+T):

sudo apt-get install python -y
sudo apt-get install git -y

Έπειτα εγκαθιστούμε το Katoolin πάλι μέσω τερματικού:

sudo git clone https://github.com/LionSec/katoolin.git
sudo cp katoolin/katoolin.py /usr/bin/katoolin

Έπειτα δίνουμε το κατάλληλα εκτελέσιμο δικαίωμα:

sudo chmod ugo+x /usr/bin/katoolin

Χρήση.

Για να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία, τρέχουμε από το τερματικό μας

sudo katoolin

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εισάγουμε τα αποθετήρια και να κάνουμε ενημέρωση επιλέγοντας “1” και πατώντας “Enter”. Για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο μενού, πληκτρολογούμε “back” και πατάμε “Enter”.

Αν θέλουμε να βγούμε εντελώς από το Katoolin αρκεί να πατήσουμε CTRL+C.

Όπως βλέπετε υπάρχουν 331 διαθέσιμα εργαλεία, τα οποία πρέπει να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας, όποια από αυτά χρειάζεστε, απλά επιλέγοντας ποια θέλετε!

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

The quieter you become, the more you are able to hear!


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news