Καλιφόρνια: νομοσχέδιο που θα αλλάξει τα Social για τα παιδιά

Η Καλιφόρνια θα υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο. O κυβερνήτης της πολιτείας Gavin Newsom υπέγραψε ένα νομοσχέδιο την Πέμπτη που θα μπορούσε να αλλάξει τα κοινωνικά δίκτυα, τα παιχνίδια και άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι.

kids

Παρά τις αντιδράσεις από τον κλάδο της τεχνολογίας, το νομοθετικό σώμα του κράτους ενέκρινε ομόφωνα το νομοσχέδιο στα τέλη Αυγούστου.

Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της πολιτείας στη χώρα που απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από νέους να εφαρμόσουν ευρείες διασφαλίσεις για χρήστες κάτω των 18 ετών.

Μεταξύ άλλων, το μέτρο θα απαιτεί από ιστότοπους και εφαρμογές να περιορίσουν τους κινδύνους ορισμένων δημοφιλών λειτουργιών – όπως το να επιτρέπεται σε αγνώστους να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον.

Θα απαιτεί επίσης από τις διαδικτυακές υπηρεσίες να ενεργοποιούν τις υψηλότερες ρυθμίσεις απορρήτου από προεπιλογή για τα παιδιά.

“Αναλαμβάνουμε επιθετική δράση στην Καλιφόρνια για να προστατεύσουμε την υγεία και την ευημερία των παιδιών μας”, ανέφερε ο κυβερνήτης Newsom σε μια δήλωση που προανήγγειλε τον νέο νόμο σαν μια νέα “δικομματική νομοθεσία” που έχει σαν στόχο την προστασία της ευημερίας, των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.

Ονομάζεται California Age-Appropriate Design Code Act, και υποχρεώνει τις διαδικτυακές υπηρεσίες να υιοθετήσουν μια προληπτική προσέγγιση για την ασφάλεια – σχεδιάζοντας τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους από την αρχή με γνώμονα τα “βέλτιστα συμφέροντα” των νεαρών χρηστών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
Καλιφόρνια,παιδιά,κοινωνικά δίκτυα,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).