Οι καλύτεροι εξομοιωτές Android για Windows υπολογιστή

Θέλετε να έχετε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android κινητού σας τηλεφώνου στον Windows υπολογιστή σας; Τότε χρειάζεστε ένα εξομοιωτή. Δείτε τους 15 καλύτερους δωρεάν emulators για αυτήν την δουλειά.

android,emulator,Bliss,Studio,Nox,Bluestacks,LDplayer,ARChon,Genymotion,Gameloop,MEmu,MuMu,Phoenix,PrimeOS,Remix,Xamarin

Υπάρχουν πολλοί βάσιμοι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να τρέξει εξομοιωτές Android στον υπολογιστή του. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν την εφαρμογή τους πριν την αποστείλουν. Οι παίκτες μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν ποντίκι και πληκτρολόγιο στα παιχνίδια τους.

Σε κάθε περίπτωση, η εξομοίωση Android σε υπολογιστή είναι δυνατή και είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι ήταν παλιά. Και χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τα Windows 11 πότε θα δεήσουν να το κάνουν σωστά και χωρίς επίπονη προσπάθεια.

Η κατάσταση με τους εξομοιωτές Android αλλάζει συνεχώς και γιαυτό ορισμένα από τα παλιά διάσημα λογισμικά είτε έφυγαν από το χώρο, είτε έγιναν άχρηστα κάποια στιγμή (Andy, AmiduOS και Leapdroid). Όμως, όλα όσα αναφέρουμε παρακάτω θα πρέπει να λειτουργούν μιά χαρά για τους περισσότερους χρήστες.

Η αλήθεια είναι ότι όταν τα Windows 11 υποστηρίξουν πλήρως ένα εξομοιωτή Android, τότε πιθανά να αντικαταστήσουν τη χρήση ενός εξομοιωτή τρίτου κατασκευαστή σε μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων χρήσης, όπως παιχνίδια ή παραγωγικότητα. Τα βήματα προς τα εκεί γίνονται αλλά μάλλον με αρκετά αργό ρυθμό, δεδομένου ότι η τεχνολογία ήδη υπάρχει. Η Google κυκλοφόρησε πάντως τα Παιχνίδια Google Play στα Windows 11 σε έκδοση beta.

Οι τρεις κύριες χρήσεις για εξομοιωτές Android
Υπάρχουν τρεις κύριες χρήσεις των εξομοιωτών. Ο πρώτος και το πιο συνηθισμένος, είναι για gaming. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξομοιωτές στους υπολογιστές τους για να κάνουν ορισμένα παιχνίδια πιο εύκολα στο παίξιμό τους. Δεν χρειάζεται να βασίζονται στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών τους και επιπλέον η ύπαρξη μακροεντολών και άλλων τεχνασμάτων βοηθούν τη διαδικασία. Οι καλύτεροι εξομοιωτές Android για παιχνίδια είναι οι BlueStacks, MeMu, KoPlayer, Nox και LDPlayer.

Ο δεύτερος λόγος και ο πιο κοινός, είναι η ανάπτυξη. Οι προγραμματιστές εφαρμογών και παιχνιδιών Android επιθυμούν να δοκιμάζουν εφαρμογές και παιχνίδια σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές πριν από την κυκλοφορία. Ευτυχώς, το Android Studio συνοδεύεται από την “Εικονική συσκευή Android” (AVD). Το μόνο μειονέκτημα για τους μη προγραμματιστές είναι ότι πάει πακέτο με την εγκατάσταση του Android Studio και του Android Software Development Kit (SDK), προγράμματα που διψούν για χώρο. Φυσικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους προγραμματιστές που έχουν ήδη εγκαταστήσει όλο το απαραίτητο λογισμικό στους υπολογιστές τους.

Ο τρίτος λόγος είναι η παραγωγικότητα. Ίσως δεν είναι τόσο συνηθισμένος, επειδή τα Android προγράμματα είναι αρκετά απλά, και τα περισσότερα εργαλεία παραγωγικότητας είναι πολλαπλών πλατφορμών. Όμως αν σας έχει “βολέψει” η απλότητα των εφαρμογών Android, συνδυασμένη με ένα tablet που είναι και φορητό και έχει πιο ευανάγνωστη οθόνη, τότε θα βρείτε νόημα στην λύση αυτή.

Τέλος, μια μικρή αποποίηση ευθύνης. Προς το παρόν, κανένας εξομοιωτής τρίτου κατασκευαστή δεν εκτελεί τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού Android. Το μόνο μέρος που μπορείτε να βρείτε ένα περιβάλλον που τρέχει τα πάντα, είναι στο Android Studio και δεν είναι για να παίζετε παιχνίδια για κινητά. Ευτυχώς, οι περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια εξακολουθούν να λειτουργούν και στις παλαιότερες εκδόσεις του Android, επομένως αυτό δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο θέμα.

Διαβάστε: Eξομοιωτές vs Προσομοιωτές. Πως λειτουργούν και ποιες οι διαφορές.

Δείτε τους 15 καλύτερες και δωρεάν εξομοιωτές Android:

BlueStacks

(Δωρεάν)

Το BlueStacks είναι γνωστό από πολλούς χρήστες ως το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής εφαρμογών Android στην αγορά, και όχι άδικα. Εκτός από το ότι τρέχει τόσο σε Windows όσο και σε Mac, αυτός ο εξομοιωτής είναι γεμάτος με πολλές δυνατότητες.

Οι πιο δημοφιλείς λειτουργίες του περιλαμβάνουν το Keymapping Tool (ένα εργαλείο αντιστοίχισης πλήκτρων) για τη δημιουργία προσαρμοσμένου ελέγχου των εφαρμογών, το Instance Manager μέσω του οποίου μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς εξομοιωτές και να εκτελέσετε πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα.

Έχει επίσης και αρκετά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία Eco Mode, που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης πόρων ενώ τρέχετε τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Είναι ο ασφαλέστερος εξομοιωτής, με πιστοποιημένη συμμόρφωση με τον GDPR, και θεωρητικά τα δεδομένα σας είναι πάντα ασφαλή μαζί τους.

Η πιο πρόσφατη έκδοση, το BlueStacks 5, είναι η πιο ελαφριά και ταχύτερη που έχει υπάρξει ποτέ, παρέχοντας παιχνίδια υψηλής απόδοσης ακόμη και σε συσκευές χαμηλού επιπέδου. Η τελευταία έκδοση παρόλα αυτά αντιμετωπίζει μερικά από τα πιο κοινά παράπονα της προηγούμενης έκδοσης, όπως κατάληψη μεγάλου χώρου.

Το BlueStacks έχει μια κοινότητα με πάνω από 500 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο!

Nox

(Δωρεάν)
nox player

Το Nox είναι ένας άλλος εξομοιωτής Android για Windows υπολογιστή που λειτουργεί πολύ καλά για παιχνίδια. Περιλαμβάνει τα συνήθη χαρακτηριστικά, όπως αντιστοίχιση πλήκτρων με το πληκτρολόγιό σας, πραγματική υποστήριξη ελεγκτή, ακόμη και τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε τις χειρονομίες με πλήκτρα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε τη λειτουργία σάρωση προς τα δεξιά σε ένα πλήκτρο βέλους και να το χρησιμοποιήσετε σε ένα παιχνίδι χωρίς πραγματική υποστήριξη ελεγκτή υλικού.

Το Nox λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις. Είναι επίσης ένα από τα λίγα που τρέχουν Android 9, μια πολύ νεότερη έκδοση από το Android 7 που τρέχουν οι περισσότεροι εξομοιωτές. Το Nox ξεκίνησε ως μια ελαφριά εναλλακτική λύση σε βαρύτερα λογισμικά, αλλά γρήγορα έγινε πολύ πιο ώριμο και χρησιμοποιήσιμο. Εμείς το δοκιμάσαμε στην εφαρμογή της Xiaomi, την Mi Home και τα πήγε μιά χαρά.

Android Studio emulator

(Δωρεάν)
Android Studio 4.0 μόλις κυκλοφόρησε

Το Android Studio είναι η προεπιλεγμένη κονσόλα ανάπτυξης (ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης ή IDE = integrated development environment) για Android. Έρχεται με μια δέσμη εργαλείων που βοηθούν τους προγραμματιστές να κατασκευάζουν και να τρέχουν εφαρμογές και παιχνίδια ειδικά για Android. Σε αυτό υπάρχει ένας ενσωματωμένος εξομοιωτής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι σας.

Η ρύθμιση είναι αρκετά περίπλοκη, επομένως δεν θα αρέσει σε όλους, αλλά είναι μακράν η ταχύτερη και πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά επιλογή σε αυτήν τη λίστα.

Μπορείτε να εκτελέσετε το Vanilla Android, να κατεβάσετε εφαρμογές από το Google Play Store όπως θα κάνατε συνήθως σε ένα κινητό, να προσθέσετε προσαρμοσμένα προγράμματα εκκίνησης και πληκτρολόγια και να μιμηθείτε οποιαδήποτε συσκευή μεγέθους ή μορφής. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε και αναδιπλούμενες συσκευές!

LD Player

(Δωρεάν)
ldplayer free android emulator

Το LDPlayer είναι ένας ελαφρύς εξομοιωτής Android που εστιάζει στην απόδοση ενός παιχνιδιού. Με Android Nougat 7.1, διαθέτει τη συνήθη σειρά χαρακτηριστικών που προσανατολίζονται σε παίκτες, όπως χειριστήρια πληκτρολογίου, πολλαπλές εμφανίσεις, μακροεντολές, υψηλά FPS και υποστήριξη γραφικών.

Υποστηρίζει πολλά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Epic Seven, Clash of Clans, Arknights και πολλών άλλων. Αυτός είναι ένας από τους λίγους εξομοιωτές στη λίστα που λαμβάνει ενεργές ενημερώσεις για τη βελτίωση της συμβατότητας.

Εκτός από αυτό, το LDPlayer είναι επίσης ένας καλός εξομοιωτής για τη χρήση του TikTok, του Instagram και άλλων δημοφιλών εφαρμογών. Δανείζεται λίγη σχεδίαση από το Bluestacks, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά κακό. Είναι ένα καλό εργαλείο και θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών.

ARChon

(Δωρεάν)
archon android emulator

Το ARChon δεν είναι ένας παραδοσιακός εξομοιωτής. Το εγκαθιστάτε ως επέκταση του Google Chrome. Στη συνέχεια, δίνει στο Chrome τη δυνατότητα να εκτελεί εφαρμογές και παιχνίδια Android (αν και με περιορισμένη υποστήριξη).

Δεν είναι ένας εύκολος εξομοιωτής για να ξεκινήσετε. Θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στο Chrome και από εκεί, πρέπει να αποκτήσετε τα αρχεία APK και να τα φορτώσετε.

Ως πρόσθετη δυσκολία, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για να αλλάξετε το APK, προκειμένου να το κάνετε συμβατό!. Υπάρχουν πολλά περισσότερα βήματα για να λειτουργήσει, γεγονός που το καθιστά περισσότερο δύστροπο σε σχέση με τους άλλους εξομοιωτές Android για υπολογιστή.

Το θετικό, όμως, είναι ότι λειτουργεί με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα αφού μπορεί να τρέξει σαν extention του Chrome (macOS, Linux, Windows, κ.λπ.). Πηγαίνετε στο επίσημο GitHub όπου μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του.

Bliss OS

(Δωρεάν / Προαιρετικές δωρεές)
bliss android emulator

Το Bliss είναι κάτι λίγο διαφορετικό. Λειτουργεί ως εξομοιωτής Android για υπολογιστή μέσω εικονικής μηχανής. Ωστόσο, μπορεί επίσης να τρέξει στον υπολογιστή σας μέσω USB stick. Η επιλογή boot-from-USB είναι σίγουρα μια επιλογή για έμπειρους χρήστες και δεν συνιστάται για μία χαλαρή εγκατάσταση.

Ως εγκατάσταση εικονικής μηχανής, η διαδικασία είναι εύκολη, αλλά κουραστική αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας εικονική μηχανή στο παρελθόν. Η μέθοδος εγκατάστασης USB είναι ακόμη πιο περίπλοκη, αλλά επιτρέπει στον υπολογιστή σας πραγματικά να εκτελεί το λειτουργικό Android από την εκκίνηση του. Δεν το συνιστούμε για άτομα με νεύρα!!. Το Bliss είναι ένας εξαιρετικά μοναδικός εξομοιωτής, αν μπορείτε να τον αντέξετε μέχρι το τέλος.

Φυσικά, λειτουργεί πραγματικά καλά μόνο εάν το σύστημά σας είναι συμβατό, επομένως προετοιμαστείτε με ένα αντίγραφο ασφαλείας του τρέχοντος λειτουργικού σας συστήματος. Το Bliss τρέχει Android Oreo και είναι μεταξύ των νεότερων εκδόσεων του Android που προσφέρονται σε εξομοιωτή. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο φόρουμ του XDA-Developers εδώ.

GameLoop

(Δωρεάν)
gameloop android emulation

Το GameLoop, παλαιότερα γνωστό ως Tencent Gaming Buddy, είναι ένας εξομοιωτής Android για παιχνίδια. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο καλό που η Tencent τον αποκαλεί ως τον επίσημο εξομοιωτή για τα παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty: Mobile και PUBG Mobile.

Φυσικά, διαθέτει και άλλα παιχνίδια εκτός από αυτά της Tencent, αν και η συλλογή του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε να είναι.

Ο εξομοιωτής δεν είναι κορυφή για εφαρμογές παραγωγικότητας ή ανάπτυξης. Ωστόσο, εάν έχετε μια τρέλα για παιχνίδια FPS σε κινητά τηλέφωνα, μαζί με ορισμένους τίτλους, αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας αρκετά αξιοπρεπής εξομοιωτής παιχνιδιών και διαθέτει μια καλή συλλογή από νεότερους τίτλους παιχνιδιών.

Επιπλέον, τα χειριστήρια του πληκτρολογίου και η απόδοση τους είναι ικανοποιητικές.

Genymotion

(Τιμή: Δωρεάν με επιλογές επί πληρωμή)

Αυτός ο εξομοιωτής Android είναι κυρίως για προγραμματιστές. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις εφαρμογές σας σε διάφορες συσκευές χωρίς να τις κατέχετε.

Μπορείτε να διαμορφώσετε τον εξομοιωτή για μια ποικιλία συσκευών με διάφορες εκδόσεις Android, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελέσετε ένα Nexus One με Android 4.2 ή ένα Nexus 6 με Android 6.0. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εικονικών συσκευών κατά βούληση.

Αν και δεν είναι εξαιρετικός για καταναλωτική χρήση, η Genymotion προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν για προσωπική χρήση. Το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι η διαθεσιμότητά του τόσο για επιτραπέζιο υπολογιστή σας όσο και στο cloud.

Όσοι δεν διαθέτουν ισχυρούς υπολογιστές μπορούν να βάλουν τους διακομιστές της Genymotion να κάνουν όλη τη δουλειά για αυτούς.

MEmu emulator

(Δωρεάν / 2,99 $ το μήνα / 29,98 $ ανά έτος)
memu play android emulator

Το MEmu είναι ένας άλλος εξαιρετικός εξομοιωτής Android που φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά με τους φανατικούς παίκτες. Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του είναι η υποστήριξη τόσο για chipsets AMD όσο και Intel.

Οι περισσότεροι δουλεύουν σε επεξεργαστές AMD, αλλά είναι αξιοσημείωτο να βλέπετε τους προγραμματιστές να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην πλατφόρμα της AMD. Το πιο πρόσφατο MEmu τρέχει Android 7.1.

Μπορείτε ακόμη και να εκτελέσετε πολλές παρουσίες ταυτόχρονα για πολλά παιχνίδια ή δοκιμαστικές λειτουργίες. Απευθύνεται κατά βάση σε παίκτες (όπως και το Bluestacks, το Nox  και παρόμοιοι εξομοιωτές), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο παραγωγικότητας.

Η premium έκδοση κοστίζει 2,99 $ το μήνα και απενεργοποιεί τις διαφημίσεις, προσθέτει περισσότερες επιλογές προσαρμογής και ενεργοποιεί επιλογές υποστήριξης premium. Ο εξομοιωτής λαμβάνει ενημερώσεις σε αρκετά συχνή βάση.

MuMu

(Δωρεάν)
mumu android emulator

Η NetEase έφτιαξε έναν πραγματικά αξιοπρεπή εξομοιωτή με το MuMu. Είναι ένας εξομοιωτής παιχνιδιών, που περιέχει τα περισσότερα από τα γνωστά χαρακτηριστικά με τους ανταγωνιστές εξομοιωτές του.

Τρέχει Android 7 όπως και οι περισσότεροι. Έχει έναν αξιοπρεπή χρόνο εκκίνησης και αρκετά χαρακτηριστικά που δικαιολογούν να του ρίξετε μία ματιά. Υπάρχει επίσης μια έκδοση beta ειδικά για υπολογιστές χαμηλού επιπέδου.

Για τους φίλους των παιχνιδιών τους αναφέρουμε ότι τα MeMU, Bluestacks και GameLoop το ξεπερνάν, κατά κάποιο τρόπο, όσον αφορά τις δυνατότητες, αλλά αν κανένα από αυτά δεν λειτουργήσει με το αγαπημένο σας παιχνίδι, αυτό πιθανότατα θα κάνει την δουλειά σας.

Phoenix OS

(Δωρεάν)
phoenix os android emulatorΤο Phoenix OS είναι ένας από τους νεότερους εξομοιωτές Android για υπολογιστές. Όπως οι περισσότεροι, υπερηφανεύεται για μια την χρησιμότητά τους στους gamers.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια εμφάνισή του, η οποία μοιάζει με επιτραπέζιο υπολογιστή, επομένως λειτουργεί πολύ καλά και για την παραγωγικότητα.

Διαθέτει Υπηρεσίες Google Play, αν και η ενημέρωση αυτών των υπηρεσιών μπορεί να είναι λίγο επίπονη μερικές φορές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε κάθε εφαρμογή και παιχνίδι που υπάρχει στο Google Play Store.

Το Phoenix OS τρέχει Android 7.1, το οποίο είναι σχετικά σύγχρονο για εξομοιωτή Android. Μπορείτε να κάνετε λήψη του εξομοιωτή από τον επίσημο ιστότοπο του και τα φόρουμ του βρίσκονται στο XDA-Developers.

PrimeOS

(Δωρεάν)
primeos android emulator

Το PrimeOS είναι κάτι που ξεχωρίζει στον χώρο του εξομοιωτή Android. Στην πραγματικότητα δεν είναι εξομοιωτής. Το εγκαθιστάτε ως διαμέρισμα στον υπολογιστή σας και εκκινείται με το εγγενές Android.

Είναι ένας εξομοιωτής που εστιάζει στους παίκτες, αν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πλήρως για παραγωγικότητα και εφαρμογές. Το PrimeOS περιλαμβάνει κέντρο παιχνιδιών, υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο και πρόσβαση στις περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια Android.

Λειτουργεί σχεδόν όπως το λειτουργικό ChromeOS μείον όλα τα εξαρτήματα του Chrome. Μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες, να παρακολουθήσετε περιεχόμενο βίντεο ή να παίξετε παιχνίδια όπως εσείς επιλέγετε.

Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορείτε να το εκτελέσετε με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android (έως Android 11) αφού δεν χρειάζεστε εικονική μηχανή.

Remix OS Player

(Δωρεάν)

Το Remix OS Player από την Jide είναι ένας παλαιός εξομοιωτής Android για υπολογιστή. Τρέχει Android Marshmallow και αυτό δεν είναι το πιο νέο Android που μπορείτε να βρείτε σήμερα.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και η χρήση της είναι επίσης αρκετά εύκολη. Απευθύνεται κυρίως σε παίκτες. Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά ειδικά για παίκτες μαζί με μια προσαρμόσιμη γραμμή εργαλείων. Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως η εκτέλεση πολλών παιχνιδιών ταυτόχρονα.

Είναι ένας αρκετά καλός εξομοιωτής, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια και ως εργαλείο παραγωγικότητας. Ο επίσημος ιστότοπος φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας και είμαστε σχετικά σίγουροι ότι το Remix OS Player δεν βρίσκεται πλέον σε ενεργό ανάπτυξη. Έχει να βγάλει νέα έκδοση πέντε χρόνια τώρα. Μπορείτε όμως ακόμα να κάνετε λήψη των εκδόσεων από το Sourceforge σε περίπτωση που θέλετε κάτι παλαιότερο, αλλά ακόμα αρκετά σταθερό.

Xamarin

(Δωρεάν / Επιλογές για επιχειρήσεις)

Το Xamarin είναι ένα IDE της Microsoft, παρόμοιο με το Android Studio. Η διαφορά είναι ότι μπορεί να συνδεθεί σε διάφορα προγάμματα, όπως το Microsoft Visual Studio για ένα ακόμη μεγαλύτερο περιβάλλον ανάπτυξης (καλώς ή κακώς).

Επίσης, όπως το Android Studio, διαθέτει ενσωματωμένο εξομοιωτή για δοκιμή εφαρμογών ή παιχνιδιών. Κατ’ ουσία το προτείνουμε μόνο στους προγραμματιστές, καθώς έχει μία επίπονη ρύθμιση και είναι δύσκολο για τακτική χρήση από απλούς καταναλωτές.

Ο εξομοιωτής του Xamarin δεν είναι τόσο ισχυρός όσο κάτι σαν το Genymotion, αλλά θα κάνει τη δουλειά του αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε και είναι επίσης διαμορφώσιμο για τις ανάγκες σας. Είναι δωρεάν για προσωπική χρήση. Οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν.

Φτιάξτε τον δικό σας με το VirtualBox

(Δωρεάν (συνήθως!))

Και όμως, αν είστε αρκετά βιτσιόζος μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας εξομοιωτή!!. Δείτε πώς λειτουργεί με λίγα λόγια:

Πρέπει να κατεβάσετε το VirtualBox (σύνδεσμος παραπάνω). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε λήψη μιας εικόνας από το Android-x86.org. Από εκεί και πέρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε έναν από τους πολλούς οδηγούς στο διαδίκτυο και να ακολουθήσετε τα βήματα.

Αυτή είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες μεθόδους, αλλά εξακολουθεί να μην είναι τόσο κουραστική ή δύσκολη όσο η ρύθμιση ενός ολόκληρου IDE όπως το Android Studio ή το Xamarin.

Δεν συνιστούμε να το δοκιμάσετε χωρίς να έχετε παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο και χωρίς προηγούμενη γνώση. Δεν θα λειτουργήσει καλά, θα είναι buggy, και αν δεν έχετε ευχέρεια με τον προγραμματισμό, θα είναι δύσκολο να το διορθώσετε.

Ωστόσο, θα είναι δικό σας, θα το προσαρμόσετε όπως θέλετε και ποιος ξέρει, ίσως φτιάξετε και κυκλοφορήσετε έναν εξομοιωτή που θα κοσμεί αυτήν τη λίστα κάποια μέρα.

Εξαιρέσεις από την λίστα μας
Αν παραλείψαμε κάποιον από εξομοιωτές Android για υπολογιστή, που θεωρείτε ότι δεν θα έπρεπε, πείτε μας για αυτόν στα σχόλια του άρθρου. Όμως εν γνώση μας δεν αναφέραμε μερικούς παλιούς κλασικούς εξομοιωτές στην λίστα, για λόγους:

  • Το Leapdroid αγοράστηκε από την Google και δεν λειτουργεί πλέον.
  • Το AMIDuOS έκλεισε επίσημα τις πόρτες του στις 7 Μαρτίου 2018. Μπορείτε ακόμα να το δοκιμάσετε, αλλά πρέπει να περιηγηθείτε στο επίσημο subreddit για συνδέσμους λήψης.
  • Το Andy άρχισε να χρησιμοποιεί κάποιες περίεργες τακτικές ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της ύποπτης εξόρυξης bitcoin χωρίς την άδεια του χρήστη. Δεν γνωρίζουμε αν προέρχεται από το πρόγραμμα εγκατάστασης τρίτου μέρους ή από τους προγραμματιστές του Andy, οπότε μέχρι να επιλυθεί όλη αυτή η κατάσταση, θα το κρατήσουμε εκτός λίστας.
  • Το Droid4x ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές και οι μεταγενέστερες εκδόσεις του είναι ακόμα διαθέσιμες. Ωστόσο, δεν ενημερώνεται πλέον ενεργά, επομένως το αφαιρέσαμε από τη λίστα.
  • Το KoPlayer είναι ένας εξαιρετικός εξομοιωτής Android για παιχνίδια. Ωστόσο, ο ιστότοπος φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Εάν εμφανιστεί ξανά μέχρι να ενημερώσουμε ξανά αυτό το κομμάτι, θα το προσθέσουμε ξανά στη λίστα.
  • Το YouWave, μια κάποτε δημοφιλής επιλογή, έχει πέσει σε δυσμένεια επειδή τρέχει πολύ παλαιότερες εκδόσεις του Android από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. Μπορείτε ακόμα να το κατεβάσετε, αλλά δεν είναι σε ενεργό ανάπτυξη, επομένως δεν θα λαμβάνει άλλες ενημερώσεις.

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα απλά δεν έχουν ενημερωθεί ή έχουν να βρεθούν σε ενεργή ανάπτυξη εδώ και χρόνια και δεν λειτουργούν πλέον καλά με νεότερα λειτουργικά συστήματα και υλικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
android,emulator,Bliss,Studio,Nox,Bluestacks,LDplayer,ARChon,Genymotion,Gameloop,MEmu,MuMu,Phoenix,PrimeOS,Remix,Xamarin

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δεν υποστηρίζει κανένας bluetooth..
    Ίσως μόνο με το studio της google ή virtual box με προυποθέσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).