Τι να κάνετε αν παγώσει ο Windows υπολογιστής σας

Αν ο οθόνη του υπολογιστή σας παγώσει δείτε μία ελάχιστα γνωστή συντόμευση που μπορεί να τον επαναφέρει άμεσα.

black windows 11

Σας έχει τύχει ο υπολογιστή σας να παγώσει στην μέση μίας εργασίας; Αν κάνετε επανεκκίνηση φυσικά θα χάσετε όλη την δουλειά σας και αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε.

Υπάρχει όμως μια ελάχιστα γνωστή συντόμευση που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε και να σώσετε τα δεδομένα σας.

Κάρτα γραφικών
Windows,screen,black,μαύρη,οθόνη

Μία συνήθης αιτία για το πάγωμα του υπολογιστή είναι η αποτυχία της κάρτας γραφικών. Όταν συμβεί αυτό η οθόνη σας είτε θα παγώσει είτε απλά θα μαυρίσει και κανένα κουμπί στο πληκτρολόγιο δεν θα ανταποκρίνεται. Η πρώτη σκέψη κάθε χρήστη σε μία τέτοια κατάσταση είναι ότι “κόλλησε” το λειτουργικό και δεν υπάρχει γιατρειά παρά μόνο η επανεκκίνηση.

Και όμως τα Windows είναι ζωντανά από κάτω από την μαύρη οθόνη και προσφέρουν μια ελάχιστα γνωστή συντόμευση που θα επανεκκινήσει τα προγράμματα οδήγησης βίντεο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, τα προγράμματα οδήγησης βίντεο είναι λογισμικό που επιτρέπει στα Windows να διασυνδέονται με το υλικό γραφικών του υπολογιστή σας.

Για να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών όταν ο υπολογιστής σας είναι παγωμένος, πατήστε τον ακόλουθο συνδυασμό πλήκτρων: Win + Ctrl + Shift + B.

Όταν πατάτε αυτά τα πλήκτρα, η οθόνη σας θα μαυρίσει για λίγο και μπορεί να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα κατά την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης βίντεο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η οθόνη σας θα επιστρέψει.

Δεδομένου ότι αυτό επηρεάζει μόνο τα προγράμματα οδήγησης γραφικών σας, όλες οι ανοιχτές εφαρμογές σας παραμένουν ακριβώς εκεί που τις αφήσατε. Δεν θα χάσετε καμία αποθηκευμένη εργασία.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και σε ένα Windows υπολογιστή που δεν έχει πρόβλημα. Η δοκιμαστική χρήση αυτού του συνδυασμού θα σας βοηθήσει πρώτα να δείτε ιδίοις όμμασι πως δουλεύει, αλλά και να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε όταν θα το χρειαστείτε.

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί μόνο σε Windows 8 και νεότερα, επομένως οι χρήστες των Windows 7 δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Ωστόσο, θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το είδος της κάρτας βίντεο που έχετε. Τα ενσωματωμένα γραφικά Nvidia, AMD, ακόμη και Intel θα επανεκκινήσουν με αυτήν τη συντόμευση.

Επίσης αν έχετε γενικότερα προβλήματα με τα γραφικά σας αξίζει να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών σας. Η εκτέλεση μιας παλιάς έκδοσης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Άλλες συντομεύσεις για άλλες περιπτώσεις

Windows,screen,black,μαύρη,οθόνη
Αν δεν είναι το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών η αιτία τότε ο υπολογιστής σας πιθανότατα έχει παγώσει από κάτι πιο βαθύ. Ως επόμενο βήμα αντιμετώπισης δοκιμάστε να πατήσετε Alt + Tab για να μεταβείτε σε άλλο πρόγραμμα.

Εάν εξακολουθεί να είναι κολλημένος και δεν βλέπετε την εναλλαγή μενού να εμφανίζεται, δοκιμάστε τα Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών και να τερματίσετε τυχόν προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργήσει, πατήστε Ctrl + Alt + Del . Αυτός είναι ένας ειδικός συνδυασμός πλήκτρων στον οποίο μόνο το λειτουργικό σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί, καθιστώντας τον ένα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο του. Από εκεί έχετε την επιλογή να μπείτε στην διαχείριση εργασιών και ίσως να σώσετε τα δεδομένα σας.

Αν και ο συνδυασμός Ctrl + Alt + Del δεν λειτουργήσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τότε θα χρειαστεί να τερματίσετε τον υπολογιστή σας κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για αρκετά δευτερόλεπτα.

Για την απίθανη περίπτωση που ούτε το κουμπί λειτουργίας φέρει κάποιο αποτέλεσμα , τότε απλά βγάλτε τον υπολογιστή από την πρίζα!!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
Windows,screen,black,μαύρη,οθόνη

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).