Kaspersky Lab Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Kaspersky Lab: Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύντομα τα παιδιά θα αφήσουν τις παραλίες για να επιστρέψουν μπροστά από τους υπολογιστές τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ξανά εργαλεία όπως tablet και smartphone προκειμένου να προετοιμάσουν τις εργασίες τους. Στην πραγματικότητα, εκτός από μια μεγάλη ποικιλία χρήσιμων εκπαιδευτικών υλικών, τα παιδιά μπορούν εύκολα να συναντήσουν και ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως πορνογραφία, βία και ιστοσελίδες που εστιάζουν στη χρήση ναρκωτικών ή ακόμα και στην αυτοκτονία. Kaspersky Lab Back to school safely Kaspersky Lab Kaspersky Lab Kaspersky Lab Kaspersky Lab Kaspersky Lab Kaspersky Lab Kaspersky Lab

Γι αυτό το λόγο, οι γονείς πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην online δραστηριότητα των παιδιών τους. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab συμβουλεύουν στους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους στον κυβερνοχώρο:

Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά στο Ίντερνετ

Τα παιδιά είναι καλό να περνούν κάποιο χρόνο στο διαδίκτυο, ψάχνοντας εκπαιδευτικές πληροφορίες, παίζοντας παιχνίδια ή ακόμα και συνομιλώντας με τους φίλους τους στο Facebook. Ωστόσο, όλοι θα συμφωνήσουν ότι τα περισσότερα παιδιά μάλλον ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες online. Γι’ αυτό χρειάζεται οι γονείς να υιοθετήσουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά από έναν υπολογιστή. Πριν ορίσουν αυτούς τους νέους κανόνες, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί τους, εξηγώντας γιατί αυτά τα όρια είναι σημαντικά. Διαφορετικά, μπορεί να φανούν σαν μια αυθαίρετη τιμωρία, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση των γονιών με τα παιδιά τους.

Ελέγξτε το περιεχόμενο

Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στα παιδιά τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν στο διαδίκτυο και να θέσετε ξεκάθαρους κανόνες. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, οι κανόνες αυτοί πρέπει να επανεξετάζονται. Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σέβονται τους κανόνες που θέτετε, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες Γονικού Ελέγχου που παρέχει το Kaspersky Internet Security – Multi-Device, επιτρέποντας στους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και παιχνίδια καθώς και να αποτρέψουν την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων σε τρίτους. Οι ιστοσελίδες και τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το περιεχόμενό τους καθώς και την ηλικία των παιδιών. Επίσης, οι γονείς μπορούν εύκολα να δουν αναλυτικές αναφορές που καταγράφουν όλες τις online δραστηριότητες των παιδιών τους.

Συμβουλέψτε τα παιδιά σας

Συζητώντας με τα παιδιά τους για τους νέους κανόνες, είναι καλό οι γονείς να μοιράζονται ορισμένες συμβουλές μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να προστατευτούν απέναντι στις online απειλές ενώ ταυτόχρονα θα τους δείξουν ότι τα εμπιστεύονται.

  • Μην αποκαλύπτετε δημόσια ή σε ξένους απόρρητες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση, το σχολείο σας κ.ά. Ως «ξένους» εννοούμε άτομα κάθε ηλικίας που δεν γνωρίζετε στην πραγματικότητα.
  • Μην δέχεστε προσκλήσεις να συναντήσετε κανένα άτομο που δεν γνωρίζετε.
  • Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν το τηλέφωνο ή το email σας και μη δημοσιεύετε αυτές τις πληροφορίες στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Μην ανοίγετε links που προέρχονται από αγνώστους.
  • Μην εμπιστεύεστε δελεαστικά μηνύματα κάθε είδους – δωρεάν προσφορές, εκπτώσεις, αύξηση της φήμης ή των likes σε κάποιο μέσο κ.ά. Απλά διαγράψτε αυτά τα μηνύματα και μην ανοίγετε κανένα από τα link που περιέχουν.
  • Αν συμβεί οτιδήποτε που σας κάνει να αισθανθείτε άβολα ή αν αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από τρίτους που σας ανησυχούν, ενημερώστε αμέσως τους γονείς σας και ζητήστε τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Προσπαθήστε να εντοπίσετε ένα βασικό πρόβλημα

Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα παιδιά παραμένουν συνδεδεμένα στο διαδίκτυο ακόμα και όταν κλείσουν τον υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας tablets, smartphones και άλλες συσκευές. Αν τα παιδιά αρχίσουν αμέσως να αναζητούν κάποιο άλλο gadget μόλις διαπιστώνουν ότι ο υπολογιστής δεν είναι διαθέσιμος, οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουν ότι και αυτές οι συσκευές είναι προστατευμένες απέναντι στις ψηφιακές απειλές. Ελέγξτε γιατί τα παιδιά σας προτιμούν τον ψηφιακό κόσμο αντί να συναντούν τους φίλους τους στην πραγματική ζωή.

Πρόκειται για έλλειψη κοινωνικών ευκαιριών ή υπάρχει ανάγκη για περισσότερες φυσικές δραστηριότητες; Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς χρειάζεται να εστιάσουν την προσοχή τους σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που δεν σχετίζονται με τους υπολογιστές ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).