Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τη χρήση προϊόντων της Kaspersky

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγότευσε τη χρήση όλως των λογισμικών προστασίας που προέρχονται από τη Ρωσία (βλ. Kaspersky Labs).

Το National Security Centre του Ηνωμένου Βασιλείου απαγορεύσε τη χρήση Ρώσικων προϊόντων σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και αποκάλυψε ότι το κάνει για να αποτρέψει τη δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ρώσικο κράτος από το λογισμικό της Kaspersky Labs.Kaspersky

Ένα ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή και διανεμήθηκε σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες, ανέφερε τον κίνδυνο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το σύννεφο. Σε αυτά φυσικά συμπεριέλαβε και τα προϊόντα προστασίας από ιούς (AV).

Οι συμβουλές που αναφέρει είναι απλές:

“… όπου εκτιμάται ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες από το Ρώσικο κράτος θα αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, δεν θα πρέπει να επιλέγεται κάποια εταιρεία AV που εδρεύει στη Ρωσία. Από πρακτικής απόψεως, αυτό σημαίνει ότι σε συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών με διαβάθμιση SECRET και άνω, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ προιόντα από τη Ρωσία.”

Το ενημερωτικό σημείωμα πρόσθεσε ότι το National Centre ​​”βρίσκεται σε συζητήσεις με την Kaspersky Lab … σχετικά με το αν μπορούμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο .”

“Συγκεκριμένα επιδιώκουμε επαληθεύσιμα μέτρα για την αποτροπή της μεταφοράς δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου στο ρωσικό κράτος”.

Το ενημερωτικό σημείωμα συνεχίζει: “Θα είμαστε διαφανείς με το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων με την Kaspersky Lab και θα προσαρμόσουμε τις οδηγίες μας αν χρειαστεί, υπό το φως τυχόν συμπερασμάτων”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).