Γιατί η Kaspersky μήνυσε την Microsoft;

Το τμήμα της ρώσικης Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας (FAS) ερευνά αν η Microsoft καταχράται τη θέση της στην αγορά με την διάθεση του λειτουργικού 10, μετά την καταγγελία της Ρώσικης εταιρείας στην τοπική FAS αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Με μια πολύ μεγάλη δημοσίευση στο του αυτή την εβδομάδα, ο ιδρυτής της εταιρείας Eugene Kaspersky υποστήριξε ότι η Microsoft χρησιμοποιείται σκόπιμα τα για να εξουδετερώσει τρίτους κατασκευαστές εφαρμογών.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Redmond μείωσε τον χρόνο που δίνει για ελέγχους συμβατότητας με το νέο λειτουργικό από δύο μήνες σε έξι ημέρες.microsoft Kaspersky

Σαν αποτέλεσμα οι χρήστες των Windows 10 λαμβάνουν προειδοποιήσεις από το λειτουργικό σύστημα που απαιτούν την χρήση μόνο εφαρμογών της Microsoft, ή εφαρμογές που υπάρχουν στο Windows Store του Redmond, από όπου η εταιρεία λαμβάνει ποσοστά από κάθε πώληση που πραγματοποιείται.

Επιπλέον, όταν οι χρήστες του Microsoft εγκαταστήσουν το Windows 10, το λειτουργικό σύστημα σταματάει τις σουίτες ασφαλείας και τρέχει τη δικό του εργαλείο (Microsoft Defender), γιατί θεωρεί τις σουίτες ασφαλείας ασυμβίβαστες.

  Συνελήφθη 17χρονος για το leak του Grand Theft Auto 6

Ο Anatoly Golomolzin, αναπληρωτής επικεφαλής της FAS, ανέφερε ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που δίνεται στους κατασκευαστές λογισμικού, καθώς και το γεγονός ότι η Microsoft έχει τη δική της σουίτα ασφαλείας, δίνει στο Redmond “αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα”, και ως εκ τούτου η υπηρεσία του θα ασχοληθεί σχολαστικά με το θέμα.

Ο Eugene Kaspersky απαίτησε όμως και άλλα για τα Windows 10 της Microsoft:

Τόνισε ότι οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος ακόμα και χρησιμοποιούν το Defender και προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν παράλληλα και ένα άλλο τα Windows εμφανίζουν περιστασιακά ειδοποιήσεις στο χρήστη που ενθαρρύνουν την αλλαγή προμηθευτή.

“Παρά το ότι η Microsoft σκοτώνει αργά τον ανεξάρτητο κλάδο ασφαλείας, μέχρι στιγμής, είμαστε οι μόνοι που αποφάσισαν να πουν κάτι γι ‘αυτό δημοσίως,” δήλωσε ο Kaspersky.

“Υπάρχουν δεκάδες άλλες εταιρείες του κλάδου, αλλά, δυστυχώς, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους μόνο σε άτυπες ομάδες, όπου πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί σωστά, αλλά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σημαντικό στην πραγματικότητα.”

  Το Gmail μαθαίνει από τη συμπεριφορά σας, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα

Η Microsoft δεν έχει αναφέρει κάτι προς το παρόν.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


18  +    =  22