Κατέρρευσε η διαδικτυακή πυραμίδα Wind Media με 10.000 θύματα στην Ελλάδα

Κατέρρευσε η διαδικτυακή πυραμίδα Wind Media, με τζίρο 2 δις και έχοντας ξεγελάσει χιλιάδες Έλληνες. Υποψίες ότι συμμετείχε γιός Έλληνα πολιτικού.

wimedia

Η πυραμίδα Wind Media διαφήμιζε ότι μπορούσε να σας πληρώσει για να κάνετε likes στα social media. Εσείς θα κάνατε likes σε συγκεκριμένα profil και θα εισπράττατε παχουλή αποζημίωση. Και ως πυραμίδα αν φέρνατε και κάποιον άλλο να έκανε την ιδία δουλειά θα είχατε χρηματικές απολαβές. Και αυτός αν έφερνε ένα τρίτο εσείς θα παίρνατε το ποσοστό σας. Και ούτω κάθε εξής.

Από την άλλη κέρδιζε φυσικά από τον αριθμό των likes σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και ιδιώτες στα social media.

Οι πυραμίδες δεν είναι κάτι νέο ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκοσμίως. Αποτελεί μία από τις πλέον διαχρονικές μεθόδους εξαπάτησης και η συγκεκριμένη απευθυνόταν σε εκκολαπτόμενους τεμπέληδες που περίμεναν καθιστοί και κάνοντας κλικ να κερδίζουν χρήματα!.

Κάθε πυραμίδα θα μοιράσει κάποια λίγα κέρδη στα πρώτα μέλη της. Όσο, όμως, τα επίπεδα αυξάνονται, το σχήμα γίνεται μη βιώσιμο, τελικά καταρρέει και οι εγκέφαλοι εξαφανίζονται με όλα τα κέρδη.

Στην πυραμίδα Wind Media οι χρήστες έπρεπε να κάνουν εγγραφή, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο, συνήθως στη διαδικτυακή πλατφόρμα Youtube, να κάνουν like σε αυτό και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό κανάλι του Youtube (μέσω του οποίου προβάλλεται το βίντεο). Μετά έπρεπε να κάνουν likes σε βίντεο και ιστοσελίδες influencers.

Και μετά ερχόταν το καροτάκι. Με την προσδοκία μεγάλου μηνιαίου σταθερού εισοδήματος αγόρασαν κάποιο από τα υποτιθέμενα «πακέτα» της Wind Media που εγγυόνταν εξασφαλισμένο εισόδημα. Για παράδειγμα, έναντι 600 ευρώ ο χρήστης έκανε 15 likes την ημέρα σε ισάριθμες διαφορετικές ιστοσελίδες ή βίντεο με αντάλλαγμα εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ ή εξασφαλισμένα ετήσια έσοδα 9.307,5 ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή των «πακέτων».

Τα ποσά εισοδήματος έφταναν μέχρι και 50.000 ευρώ ετησίως, αν τους δίνατε 3.000 ευρώ και κάνοντας likes. Απόδοση πάνω από 5000% από το κεφάλαιο. Και οι συναλλαγές γινόντουσαν μόνο σε κρυπτονομίσματα (USDT) μέσω του ανταλλακτηρίου Binance.

H περιβόητη Wind Media πλέον δεν έχει πληρώσει κανέναν από τους συνεργάτες της από τις 18-05-2022, η ιστοσελίδα της είναι κάτω και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες “κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα”.

Το απόλυτο πυραμιδικό σύστημα του 2022 που δεν είχε καμία βάση σταθερότητας και παρόλο που φώναζαν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη πράγματά του ίντερνετ, ότι πρόκειται περί ξεκάθαρης απάτης, κατάφερε να ξεγελάσει τουλάχιστον 10.000 Έλληνες. Και λέμε τουλάχιστον, γιατί ορισμένα μέσα ενημέρωσης τους ανεβάζουν στις 600.000.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Wind Media ιδρύθηκε το 2020 με έδρα τη Σιγκαπούρη ως πλατφόρμα δικτύωσης-διαφήμισης και παθητικού εισοδήματος. Φερόταν να σχετίζεται με ομώνυμη εταιρεία της Σιγκαπούρης (Wind Media PTE Ltd), που πληρώνει χρήστες για να κάνουν likes σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων και ιδιωτών στο Facebook και το Youtube, και υποστήριζε ότι συνεργάζεται με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης της Σιγκαπούρης, Mediacorp.

Ωστόσο, παρότι είναι άγνωστο εάν η Wind Media στην Ελλάδα σχετίζεται με τη Wind Media της Σιγκαπούρης, η Mediacorp, που ανήκει στον κρατικό κολοσσό της Σιγκαπούρης Temasek Holdings Ltd, έχει διαψεύσει ότι η Wind Media PTE Ltd αποτελεί εταίρο της.

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι καμία αρχή ή εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την συγκεκριμένη απάτη. Και ας διαφημιζόταν ακόμα και σε σελίδες που απευθύνονταν σε φοιτητές και μαθητές. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία για υιό Έλληνα πολιτικού πίσω από το κόλπο γκρόσο.

Για την ώρα έχει κατατεθεί μόνο μικρός αριθμός καταγγελιών για την υπόθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).