Ανακαλύψτε τα hotkeys που χρειάζεστε για μία άνετη πλοήγηση

Το πληκτρολόγιο σας είναι εξοπλισμένο με πάνω από εκατό διαφορετικά κουμπιά, που το καθένα εξυπηρετεί και μία δεύτερη λειτουργία πέραν της αρχικής, παρέχοντας έτσι μία πολλαπλή πρακτικότητα (). Όταν θα έρθει η στιγμή που το ποντίκι σας δεν θα λειτουργεί (και πιστέψτε μας, θα γίνει κάποια στιγμή σε όλους σας) είτε γιατί δεν έχει μπαταρία είτε γιατί χάλασε, τότε θα είστε αναγκασμένοι να βασιστείτε πλήρως στο πληκτρολόγιό σας, δεδομένου φυσικά ότι η οθόνη σας δεν είναι αφής.

keyboard hotkeys

Τα κρατάνε κρυφό το μυστικό αυτής της ενισχυμένης πλοήγησης μέσω hotkeys, αφού δεν υπάρχει ενσωματωμένη μέθοδος για να δείτε ποια είναι τα πλήκτρα που χρειάζεστε, πόσο μάλλον για να αλλάξετε την λειτουργία τους. Με μερικά hotkeys  είστε αρκετά εξοικειωμένοι και έτσι δεν θα αναφερθούμε σε αυτά, αλλά θα επισημάνουμε κάποια που είναι πρακτικά υπό τις σωστές συνθήκες.

Σίγουρα, τα hotkeys αλλάζουν όλα αυτά τα χρόνια με κάθε νέα έκδοση των Windows που επιφέρουν νέες μεθόδους προσβασιμότητας. Σήμερα μπορείτε να αφήσετε στην άκρη το ποντίκι σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μόνο το πληκτρολόγιο, και θα δείτε ότι θα μπορείτε να χειριστείτε πλήρως τα προγράμματά σας χωρίς να είναι τόσο χρονοβόρο, όπως ίσως φαντάζεστε.

  Zeek μέρος των Microsoft Windows

Αν έχετε καρφιτσώσει κάποια εικονίδια προγραμμάτων στη γραμμή εργασιών (taskbar) πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να τα τρέξετε μέσω hotkeys, από προεπιλογή των Windows. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ τα πλήκτρα Win + 1 ξεκινά αμέσως το πρώτο πρόγραμμα που υπάρχει στην γραμμή εργασιών. Με Win + 2 το δεύτερο, και γενικά το ίδιο ισχύει για έως και δέκα εικονίδια του taskbar.

Κάντε πλοήγηση μεταξύ των ενεργών παραθύρων σας πατώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων Alt + Tab. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Win + M και Win + Shift + M για να ελαχιστοποιήσετε και να επαναφέρετε πίσω όλα τα παράθυρά σας στην αντίστοιχη θέση τους.

Επιπλέον, η επεξεργασία κειμένου δέχεται διάφορα hotkeys πλήκτρα, όπως το Ctrl + Shift + V για να επικολλήσετε την αρχική μορφή του αντιγραμμένου κειμένου. Ή θα μπορούσατε να κερδίσετε αν μάθετε να χρησιμοποιείτε τα  Ctrl + Delete / για να διαγράψει ολόκληρη τη λέξη.

Αν έχετε θέματα με τα ψιλά γράμματα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα, Win + Συν / Μείον (+/-) που ρυθμίζουν το μεγενθυτικό φακό των Windows, ανεξάρτητα από το ενεργό παράθυρο. Και αν η εφαρμογή που τρέχετε υποστηρίζει fullscreen τότε χτυπήστε τα  Alt + . Όταν κάτι αρνείται να συνεργαστεί και κολλάει πατήστε  τα Ctrl + Shift + για να ενεργοποιησετε τον .

  Διαδραστικός χάρτης με 200.000 γαλαξίες. Από το John Hopkins στο PC σας

Περιττό να πούμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα hotkeys. Η γνώση και η χρησιμοποίηση τους αφενός μεν μπορεί και να μας κερδίσει χρόνο πληκτρολόγησης, αφετέρου μας θυμίζει ότι δεν χρειάζονται εξελιγμένες εφαρμογές για μια άνετη επεξεργασία και πλοήγηση στον υπολογιστή μας.

Keyboard-Hotkeys-You-Need-For-Comfortable-Navigation

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).