Κινητό τηλέφωνο τρέχει τα Windows 11


Ένας φοιτητής ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάφερε να τρέξει τα Windows 11 σε ένα κινητό τηλέφωνο Lumia 950 XL.

windows 11 lumia

Σιγά σιγά επιβεβαιώνεται η φήμη ότι τα Windows 11 τρέχουν παντού. Ένας φοιτητής ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάφερε να τρέξει τα Windows 11 σε ένα Windows Phone και συγκεκριμένα στο μοντέλο Lumia 950 XL.

Ο φοιτητής Gustave Monce δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τα Windows 11 να τρέχουν σε ένα κινητό τηλέφωνο της Microsoft, μία από τις πρώτες συσκευές που κυκλοφόρησαν με Windows 10 Mobile. Ήταν επίσης ένα από τα τελευταία τηλέφωνα της Microsoft που λειτουργούσαν με Windows πριν η εταιρεία τερματίσει την υποστήριξη για το λειτουργικό της σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

Τα Windows 11 φαίνεται ότι προσαρμόζονται εκπληκτικά καλά για την οθόνη των 5,7 ιντσών, αλλά αν πάσχει κάπου είναι στην ταχύτητα των κινούμενων εικόνων. Βέβαια το θέμα δεν είναι τι προβλήματα μπορεί να βγάλει ένα beta λειτουργικό επάνω σε ένα κινητό τηλέφωνο, που στην τελική δεν προορίζεται για αυτό. Το θέμα είναι ότι τελικά τα Windows 11 μπορούν να τρέξουν σχεδόν παντού, όπως και τα Windows 10 που και αυτά είχαν καταφέρει να τα τρέξουν σε κινητό τηλέφωνο.

Ο Monce και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο που επιδεικνύουν το έργο τους, το οποίο περιλαμβάνει εργαλεία, οδηγούς και τεκμηρίωση σχετικά με τη μεταφορά των Windows 10 και των Windows 11 σε αυτά τα παλιά τηλέφωνα των Windows.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news