Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτιαξε την δική του πλατφόρμα social media


Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απόκτησε τελικά την δική του πλατφόρμα social media. Το όνομά της: GETTR

gettr

Το GETTR είναι η νεότερη πλατφόρμα social media. Διευθύνεται από τον πρώην εκπρόσωπο του Τραμπ, κ.Τζέισον Μίλερ (Jason Miller) καθώς και μία ολόκληρη ομάδα που υπάρχει από πίσω. Και όπως φαίνεται ουσιαστικά είναι η εναλλακτική λύση στην τεχνολογία που έψαχνε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ για να πει τα πιστεύω του και την άποψή του.

Η ιστορία ξεκίνησε με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ύστερα από προτροπή του σε στάση. Το αποτέλεσμα ήταν όλες οι μεγάλες πλατφόρμες των social media να τον μπλοκάρουν μέχρι και σήμερα. Ο πρώην πρόεδρος που έψαχνε ένα τρόπο να επικοινωνήσει με τους οπαδούς του, είχε αναγγείλει ότι θα φτιάξει την δική του πλατφόρμα και όπως φαίνεται το έκανε. Έφτιαξε την GETTR, μία ανοικτή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να εγγραφείτε (αν θέλετε), η οποία υποστηρίζει τα Ελληνικά.

Η νέα πλατφόρμα έχει φυσικά ιστοσελίδα και επιπρόσθετα εφαρμογή στο Google Store και στο App Store. Ως σύμβολο έχει ένα λευκό αναμμένο πυρσό σε κόκκινο φόντο που θυμίζει μάλλον το άγαλμα της ελευθερίας. Στη ανακοίνωση της αποστολής του το GETTR αναφέρει ότι ο ιστότοπος στοχεύει στην καταπολέμηση της «ακύρωσης του πολιτισμού, της προαγωγής της κοινής λογικής, της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου, της αμφισβήτησης των μονοπωλίων των κοινωνικών μέσων και της δημιουργίας μιας πραγματικής αγοράς ιδεών».

Δεν υπήρξε κάποια βαρύγδουπη ανακοίνωση της έναρξής της λειτουργίας της και μάλλον τα όποια εγκαίνια έγιναν σιωπηλά ή και καθόλου. Παρά την έλλειψη διαφήμισης, η εφαρμογή της GETTR έχει μέχρι στιγμής μερικές χιλιάδες εγγραφές, και μάλιστα έχει συγκεντρώσει κάποιες k;alew βαθμολογίες και κριτικές (που ίσως και να είναι ψεύτικες).

Σαν εμφάνιση έχει μία εντυπωσιακή ομοιότητα με το Twitter. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν άλλους λογαριασμούς στην πλατφόρμα και να δημοσιεύσουν το δικό τους περιεχόμενο, αφού πρώτα κάνουν εγγραφή.

Το περίεργο είναι ότι μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν έχει κάνει λογαριασμό στο GETTR. Και παρόλο που η εφαρμογή ξεκίνησε από την ομάδα του Trump, οι λεπτομέρειες της εμπλοκής του πρώην Προέδρου παραμένουν ασαφείς. Ίσως περιμένει να μαζευτούν πρώτα όλοι οι οπαδοί του και μετά να κάνει η εμφάνισή του. Αν θέλετε να τον βοηθήσετε μπορείτε να εγγραφείτε!


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news